Cornel Toma, viceprimar Spanţov: „Îmi doresc ca satele comunei Spanţov să aibă o infrastructură modernă”

Mircea Brânduşă. Administraţiile locale, mai cu seamă administraţiile comunelor mici din judeţul Călăraşi, ale căror resurse sunt limitate, trebuie să răspundă unor importante provocări de natură administrativă, economică şi socială, mai ales în această perioadă de convulsii politice din societatea românească. Despre toate acestea, Cornel Toma, viceprimarul localităţii Spanţov, comună cu o populaţie de 4.600 de locuitori, oferă detalii interesante în interviul de mai jos.

Rep: Pentru început v-aş ruga să ne spuneţi ce a însemnat anul 2016 pentru administraţia publică Spanţov din punct de vedere politic, economic, social şi administrativ?

C.T.: Administrativ, prioritatea numărul 1 a fost aceea de a îmbunătăţi condiţiile şi standardele de viaţă ale locuitorilor prin realizarea unei infrastructuri moderne. Din punct de vedere politic a fost un an electoral în care primarul Niki Gheorghescu a primit girul locuitorilor pentru un nou mandat. De asemenea, Spanţov a fost una dintre puţinele comune călărăşene care a reuşit să câştige alegerile parlamentare în faţa PSD. Economic, comuna Spanţov a terminat anul 2016 fără arierate, fără restanţe financiare către furnizori şi cu un uşor excedent financiar. Totuşi, nu a fost aşa cum ne-am fi dorit noi, cei din conducerea primăriei. La capitolul social, în parteneriat cu un O.N.G. din Norvegia, primăria Spanţov a reuşit să construiască 12 locuinţe sociale destinate familiilor defavorizate.

Rep: Dintre realizările anului 2016, care ar fi cele mai semnificative?

C.T.:  Cine vizitează comuna Spanţov poate să vadă străzi asfaltate, în condiţiile în care înainte nu aveau nici piatră, canalizare înfiinţată, curăţenie, apă potabilă pentru fiecare gospodărie, trotuare. Pe lângă toate acestea, primăria Spanţov a încheiat lucrările la staţia de apă din satul Cetatea Veche, la reţeaua de canalizare în satele Cetatea Veche şi Spanţov, pietruirea străzilor comunale în urma lucrărilor de canalizare, 6 km de alei pietonale, înlocuirea în totalitate a acoperişului degradat de la şcoala din satul, restaurarea acoperişului şi zidurilor exterioare a bisericii din satul Spanţov (lucrări cofinanţate de Consiliului Judeţean). Nu în ultimul rând, achiziţionarea unor costume populare pentru Ansamblul de dansuri populare „Cununa Spanţovului”, (înfiinţat în anul 2012, coordonat de doamnele Simona Gheorghescu şi Angelica Braică) care de-a lungul timpului a avut rezultate remarcabile în plan judeţean şi naţional.

Rep: Care ar fi, pe scurt, principalele probleme cu care se confruntă locuitorii comunei Spanţov şi ce soluţii are primăria pentru rezolvarea acestora?

C.T.: Pe lângă problemele cotidiene, lipsa locurilor de muncă şi nivelul scăzut de trai al cetăţenilor reprezintă o problemă majoră. Aş vrea să menţionez că necazurile oamenilor au fost rezolvate de către dl primar prin dialog permanent la faţa locului acolo unde a fost cazul. În acest sens, primăria Spanţov are în vedere stimularea economiei locale prin încurajarea agenţilor economici pentru angajarea forţei de muncă locale, susţinerea lor în demersurile de dezvoltare şi accesare de fonduri europene prin care să se implementeze proiecte benefice locuitorilor.

Rep: Pentru acest an care sunt priorităţile primăriei Spanţov?

C.T.: În primul rând, finalizarea bugetului de venituri şi cheltuieli a primăriei. În acest sens, dl primar însoţit de o echipă de specialişti din cadrul primăriei a identificat o parte din problemele urgente ale comunei printre care se numără următoarele: racordarea cu energie electrică a staţiei de apă din satul Cetatea Veche, finalizarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare din satul Spanţov, înfiinţarea a 8 km de alei pietonale, rabilitarea, modernizarea şi dotarea căminului cultural din satul Spanţov, achiziţionarea unui tractor cu remorcă destinat colectării în principal a gunoiului de grajd, urmând a fi transformat în îngrăşământ natural.

Rep: În încheiere, ce mesaj doriţi să le transmiteţi locuitorilor comunei Spanţov?

C.T.: În primul rând, în numele meu şi al domnului primar Gheorghescu, al consilierilor locali şi al aparartului administrativ al primăriei Spanţov, vreau să le mulţumesc tuturor locuitorilor comunei pentru încrederea pe care ne-au acordat-o de a merge împreună în continuare. Personal, îmi doresc ca satele comunei Spanţov să aibă o infrastructură modernă astfel încât cetăţenii să beneficieze de condiţii de viaţă cât mai aproape de cele din Uniunea Europeană. Îi asigur pe toţi locuitorii că vor găsi uşa biroului meu deschisă iar angajaţii din primărie vor răspunde cu promptitudine solicitărilor lor. Tuturor le transmit multă sănătate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide