Corpul B al Liceului Mihai Eminescu din Călărași va fi modernizat și extins

Municipiul Călărași a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene includerea în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, domeniul specific – realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, respectiv creşe, grădiniţe, şcoli generale, licee, colegii naţionale, precum şi alte unităţi de învăţământ preuniversitar, înfiinţate potrivit legii.

2.040.010 lei cu TVA este valoarea estimată a investiţiei ,,Modernizare si Extindere Corp B, Liceul Mihai Eminescu din Călărași”, fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar Primăria Călărași va asigura cofinanțarea pentru plata unor cheltuieli aferente proiectului cu 148.340 lei cu TVA.

Liceul Teoretic Mihai Eminescu dispune de o bază materială insuficientă pentru numărul de elevi înscriși, principala problemă fiind funcționarea cu efective de elevi în clase subdimensionate (6 săli), la care se adaugă faptul că două clase nu au o sală de curs proprie. La începutul anului şcolar 2016 -2017 sunt înscrişi 945 de elevi, repartizaţi după cum urmează: învăţământ primar – 6 clase cu 154 elevi, învăţământ gimnazial – 7 clase cu 177 elevi, învăţământ liceal: 22 clase  cu 614 elevi.

În corpul principal al liceului, la fiecare etaj există două săli de clasă subdimensionate, sub 50 mc, raportat la numărul de elevi. În aceste săli distanțele dintre bănci sunt inexistente, iar vizibilitatea elevilor la tablă este deficitară. Există pericolul izbucnirii unor epidemii, care pot afecta atât elevii cât și profesorii. Dintre toate problemele identificate una este majoră: derularea orelor de curs în 6 săli subdimesionate. Liceul dispune de o clădire dezafectată cu patru săli de clasă (fostele ateliere din perioada când liceul era cu profil industrial), cancelarie și grupuri sanitare care oferă și posibilitatea extinderii cu încă două săli.

Reabilitarea, extinderea și dotarea acestei clădirii ar reprezenta rezolvarea celei mai complicate probleme a liceului, creând condițiile optime pentru desfășurarea unui act educațional de calitate.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Comunicat de presă/ Roxana Pațurcă: „Este revoltător ca în anul 2017, într-o Românie europeană, într-un Călărași modern să nu reușim să menținem pe linia de plutire o unitate sanitară din cauza lipsei personalului”

Vizita domnului Ministru Bodog desfășurată săptămâna trecută s-a realizat pentru a trage un semnal de alarmă asupra gravității situației legate...

Închide