Costel Boitan: „Am demarat două proiecte importante în comuna Valea Argovei”

Mircea Brândușă. Pe finalul acestui mandat al primarului Costel Boitan, în comuna Valea Argovei au demarat două proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea localității. Este vorba de lucrări de înființare a rețelei de apă uzată cu stație de epurare și modernizarea rețelei de alimentare cu apă și asfaltarea mai multor străzi.

Rep: Domnule primar, dacă ar fi să trecem în revistă cele mai semnificative realizări din cele două mandate deținute, care ar fi cele mai importante pentru comunitatea pe care o păstoriți?

C.B.: Nu mi-am propus să fac o inventariere a ceea ce împreună cu colegii mei am realizat de-a lungul anilor, ci aș dori să actualizez datele cu adevărurile ultimei perioade. Astfel, am reușit să implementăm două proiecte de importanță majoră pentru comunitate, care cu siguranță vor îmbunătății condițiile de viață, și anume:

1.Contractul de finanțare pentru proiectul „Înființarea rețelei de apă uzată cu stație de epurare și modernizare alimentare cu apă, în comuna Valea Argovei, județul Călărași”. Valoarea totală a investiției – 17.388.078 lei din care 747.220 lei cofinanțare. Contracul finanțării acestui proiect a fost semnat la data de 14.12.2017. Contractul de proiectare și execuție a acestei lucrări, în urma procedurilor de licitație, a fost încheiat în data de 30.08.2018, iar ordinul de începere al lucrărilor acestui proiect a fost dat în 25.03.2019.

2.Contractul de finanțare pentru proiectul „Asfaltare străzi în comuna Valea Argovei, județul Călărași”, în care sunt incluse toate satele componente ale comunei, în valoare totală de 9.526.609 lei din care 371.579 lei cofinanțare, a fost încheiat la data de 11.12.2017. În urma procedurilor de licitație s-a încheiat contractul de execuție al lucrărilor în data de 11.04.2019, iar ordinul de începere al lucrărilor a fost în data de 15.07.2019.

Rep: Având în vedere că v-ați anunțat candidatura pentru un nou mandat, ce mesaj transmiteți locuitorilor comunei Valea Argovei, contracandidaților dumneavoastră, contestatarilor și nu numai?

C.B.: Pentru informarea corectă a locuitorilor comunei Valea Argovei, am hotărât mediatizarea acestor investiții. Doresc să îi asigur pe toți locuitorii comunei că vom încerca ca cele două proiecte implementate să le finalizăm până la sfârșitul acestui mandat.

Ne-am străduit să nu neglijăm nici un domeniu al vieții noastre de zi cu zi, pentru că, oricât de mic ar fi un eveniment, fie el aniversar, cultural, educativ, economic, sportiv, interactiv, gospodăresc, poate contribui la mai binele comunității și al oamenilor săi. Am încercat să consemnez zilnic toate activitățile pe care primăria Valea Argovei le organizează pentru că ele pot da dimensiunea reală a activității noastre.

Astfel, până la finele acestui mandat vom încerca să demarăm următoarele proiecte: Modernizare teren de fotbal, proiect ce urmează a se derula după semnarea contractului; Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școala Gimnazială Nr.1, Valea Argovei, corp A și corp B; Reabilitare, modernizare și dotare, Grădinița Nr.1 sat Valea Argovei.

 

 

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide