Costel Boitan: Vreau să-i liniştesc pe cei care sunt îngrijoraţi: voi candida pentru un nou mandat

Mircea Brânduşă. Ceea ce îl caracterizează pe Costel Boitan, primarul comunei Valea Argovei, este rapiditatea cu care încearcă să rezolve problemele comunităţii. Are în fiecare zi audienţă, primeşte cetăţenii, le ascultă problemele de orice fel şi le oferă sprijin.

Rep: Domnule Boitan, vă rog în câteva cuvinte să detaliaţi activitatea primărie din punct de vedere administrativ, economic şi social?

C.B.: Administrativ, activitatea primăriei se încadrează în parametrii optimi. Economic, nu avem restanţe la furnizori, ne achităm facturile cât se poate de repede încât să nu ne aglomerăm cu plăţile ceea ce ar însemna un blocaj şi o neseriozitate din partea noastră. Din punct de vedere social, au scăzut ajutoarele sociale, multe din aceste persoane s-au angajat, fapt ce ne bucură.

Rep: Domnule primar, vă apropiaţi de finalul celui de al doilea mandat al dumneavoastră la conducerea primăriei Valea Argovei. Haideţi să facem o retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani comună.

C.B.: În cei patru ani de zile, am preferat să las faptele să vorbească, să aprecieze cetăţenii ceea ce s-a făcut, nu să ne lăudăm noi în faţa lor. Poate de aceea, unii îmi spun că nu am prezentat realizările cât a trebuit sau cât obişnuiesc să o facă alţi oameni din administraţie sau politică. Voi face o scurtă trecere în revistă a principalelor proiecte finalizate.

Lucrări de reabilitare reţea de iluminat public în comuna Valea Argovei, lucrări ce au fost efectuate în satele componente, Siliştea, Vlădiceasca, Ostrov, Valea Argovei; Înfiinţarea reţelei de apă uzată, cu staţie de epurare şi modernizare alimentare cu apă în comuna Valea Argovei. Proiect care se află în desfăşurare, realizat în proporţie de 70%. Asfaltare străzi în comuna Valea Argovei, proiect în valoare de 9.526.609 lei care urmează să înceapă la începutul anului 2020. Modernizare teren de fotbal, în comuna Valea Argovei, proiect ce urmează a se derula după semnarea contractului cu un constructor.

Sunt depuse proiecte pentru aprobare: Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valea Argovei, Corp A şi Corp B; Reabilitare, modernizare şi dotare Grădiniţa Nr. 1, sat Valea Argovei, comuna Valea Argovei.

Rep: Ce planuri aveţi pentru următorii patru ani, pentru comuna Valea Argovei? Luaţi în calcul o nouă candidatură?

C.B.: Vreau să-i liniştesc pe cei care sunt îngrijoraţi: voi candida pentru

un nou mandat. Asta în cazul în care cetăţenii consideră că merit un nou mandat la alegerile din iunie anul viitor. Dacă voi câştiga, pentru perioada 2020-2024 am planuri îndrăzneţe, aş putea spune, care au fost deja demarate, fiindcă aceste proiecte, cum am văzut şi în cazul străzilor, se realizează în ani de zile, uneori fiind nevoie chiar mai mult de un mandat. Vreau să mă refer astăzi doar la două proiecte concrete, ambele depuse pentru aprobare, deci nu discutăm aici despre promisiuni electorale. Primul obiectiv este reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Valea Argovei, Corp A şi Corp. Apoi, al doilea obiectiv este reabilitare, modernizare şi dotare Grădiniţa Nr. 1, sat Valea Argovei, această lucrare va începe, sperăm noi, în primăvara anului viitor. Sunt doar două obiective,dintr-o listă lungă de proiecte, unele aflate în stadiu de studiu de fezabilitate, altele depuse la Ministerul Dezvoltării şi despre care am putea discuta pe larg cu o altă ocazie. Le-am prezentat pe cele două pentru că, practic, aici toate procedurile sunt încheiate şi aştept ca în primăvara lui 2020 să demarăm lucrările.

Rep: Cum comentaţi rezultatele alegerilor prezidenţiale?

C.B.: În cele două tururi de scrutin la noi în comunitate a fost linişte, s-a votat cum a gândit omul de rând, fără a fi influenţat într-un fel. S-a văzut aportul celor de la centru. Modul cum au vorbit cu cetăţenii a fost un lucru bun. Prezenţa la vot a fost de aproximativ 45% din totalul alegătorilor, iar PNL şi Klaus Iohannis au câştigat cu 51,26%.

Rep: Ce transmiteţi locuitorilor comunei Valea Argovei?

C.B.: Multă sănătate, linişte şi sărbători fericite!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide