Cu Iașiul, Dunărea Călărași a arătat că știe să pună presiune și să joace agresiv

Dunărea a izbutit, sâmbătă seară la Călăraşi, prima victorie de pe teren propriu din acest sezon învingând clar Iașiul, 2-0. Asta după ce Dunărea a scos doar un egal în deplasare la Astra, acolo unde a jucat cu doi oameni în plus aproape 20 de minute.

După meciul de la Giurgiu, Dan Alexa s-a arătat nemulțumit de atitudinea jucătorilor spunând că evoluția acestora a fost una modestă.

„Nu sunt mulţumit de rezultat. Am avut posibilitatea să jucăm 20 de minute cu 2 oameni în plus. Am fost modeşti în exprimare.

Asta e nemulţumirea mea! Făcusem cele 3 schimbări înainte de cele două eliminări şi mi-a fost foarte greu să mai schimb ceva.”, a spus atunci Alexa.

Înainte de meciul cu Poli Iași, Alexa le-a cerut mai multă agresiviate jucătorilor Dunării, ceea ce s-a și întâmplat. Au făcut presing sus, au atacat și și-au creat ocazii clare de a înscrie.

Prima repriză a fost una cu ocazii mari în dreptul Călărașiului, iar în cea de a doua, beneficiind și de un om în plus, Dunărea a punctat de două ori.

O victorie meritată!

Antrenorul Dan Alexa a declarat după meci că victoria obţinută de elevii săi este meritată, pe lângă cele 2 goluri înscrise creându-şi cel puţin 3 mari ocazii de a marca.

O victorie meritată! Chiar în situaţia de 11 la 11, am fost echipa mai bună, echipa care a presat. Iaşiul nu ne-a surprins aproape absolut deloc, am avut foarte multă determinare.

Am jucat mult mai bine decât în celelalte meciuri. Pe lângă cele două goluri am mai avut 3-4 situaţii de a înscrie. Echipa a jucat foarte bine şi îi felicit pentru lucrul ăsta.”, a declarat Dan Alexa.

„Era necesar să introduc al doilea vârf. Vali a intrat foarte bine, foarte motivat, este jucător de execuţie care te poate ajuta în multe momente ale jocului. Este un jucător important pentru Călăraşi.

Am avut posibilitatea să fac cele 3 schimbări, ceea ce n-am avut la Giurgiu. Pentru că la Giurgiu făcusem toate schimbările, mi-a fost foarte greu să mai mut ofensiv dar şi aşa trebuia să avem o altă exprimare acolo.

Am avut o cu totul şi cu totul altă faţă, am presat, am fost foarte periculoşi în multe momente. Am fost foarte siguri, am dominat mijlocul terenului şi am reuşit să controlăm jocul.”, a mai declarat antrenorul călărășenilor.

„Și 11 la 11 am fost echipa mai bună!”

Întrebat cât de mult a cântărit eliminarea lui Ionuţ Cioinac, de la Poli, Dan Alexa a spus:

„Se crează un avantaj mare să joci cu un jucător în plus. Dar, repet, chiar şi în 11 la 11 am fost echipa mai bună, echipa care a controlat jocul.

Sigur ne-ar fi fost mult mai greu dar echipa, din până în ultimul minut, a făcut în joc bun, chiar foarte bun.”

Dunărea s-a impus cu 2-0 în faţa Politehnicii Iaşi, prin golurile marcate de Valentin Alexandru (56) şi Bodo Kanda (79), ultimul fructificând o pasă foarte bună primită de la autorul primului gol.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Pe 1 septembrie începe Bâlciul la Călărași

Ca în fiecare an, călărășenii și nu numai sunt așteptați să participe la Târgul de toamnă, în locația binecunoscută de...

Închide