Cultură indoor de cannabis, descoperită la Călărași

Trei bărbați sunt bănuiți că ar fi cultivat mai multe plante de cannabis în interiorul unui imobil din județul Călărași. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate 20 de plante uscate de cannabis, peste 4 kg. de cannabis porționat în vederea comercializării , precum și suma de 5.500 de lei, se arată într-un comunicat al Poliției Române. 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. București au depistat, la data de 26 ianuarie a.c., trei persoane bănuite că ar fi cultivat și deținut mai multe plante de cannabis.

Cei în cauză, trei bărbați cu vârste între 22 și 33 de ani, sunt bănuiți că ar fi înființat și întreținut o cultură indoor de cannabis, în județul Călărași.

În urma perchezițiilor efectuate, la locuințele celor trei, au fost depistate și ridicate 4,135 kg. de cannabis porționate în vederea comercializării, 20 de plante de cannabis uscate, cu greutatea de 2,4 kg., 4 telefoane mobile și 5.500 de lei.

Cei în cauză au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. București, unul dintre bărbați fiind reținut. Toți cei în cauză sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc, în modalitatea cultivării și deținerii în vederea vânzării.

DIICOT relatează că, la data de 27.01.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  STANCIU TUDOR  pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 04.11.2015-26.01.2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul  STANCIU TUDOR a deţinut şi comercializat importante cantităţi de cannabis. La data de 27.01.2016  s-a propus Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestării preventive a inculpatului  STANCIU TUDOR ,  pentru o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul B.S.I.J. ,,Vlad Țepeș”.

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide