Cum ar fi aratat Dunarea fara Ganea?

Sorin Anghel. Fotbalul in Liga a 2-a este mai atragator decat handbalul din Liga Nationala. Am spus lucrul acesta inca de atunci cand FC Dunarea evolua in cel de-al treilea esalon al fotbalului romanesc. Handbalul este un sport spectaculos datorita dramatismului sau. Asa ceva se intalneste in orice sport unde se puncteaza mult si des. Dar adevaratii artisti sunt cei care bat mingea cu piciorul in iarba.

In urma cu un an de zile, la clubul de pe Borcea se faceau transferuri pe banda rulanta, toate avand ca scop promovarea, la 20 de ani de la precedenta performanta a gruparii “galben-albastre”, in Liga a 2-a. Dintre toti, singurul care a confirmat a fost Valentin Alexandru. Atacantul nu era in vederile Dunarii, dar la insistentele celor de la Popesti Leordeni, presedintele Costica Stefan a acceptat transferul. Si ce lovitura! Jucatorul a fost golgheterul Ligii a 3-a, iar acum este golgheterul Ligii a 2-a.

Calarasiul a incercat promovarea cu Ion Rauta ca antrenor, un tehnician caruia i s-au facut toate poftele, dar care a reusit sa ii faca pe cei din vestiar sa-si piarda placerea de a juca fotbal. Se instituise la echipa un regim de teroare, in care nimeni nu mai avea nici macar curajul sa zambeasca pentru ca imediat era apostrofat. Era o povara, un chin! A inceput returul si rezultatele erau sub asteptari, iar tehnicianul se comporta indaratnic. Strategii proaste, tactica mai slaba ca la judet. S-a ajuns astfel in situatia ca Marian Dinulescu sa puna piciorul in prag si sa decida sa-l aduca la club pe Ionel Ganea. A fost momentul in care Dunarea si-a schimbat nu doar imaginea, ci si stilul de joc.

De la un fotbal chinuit s-a trecut la unul spectacol si echipa a inceput sa castige la scor. Multi au spus ca este vorba despre vorba de un context, ca munca este tot a lui Rauta, dar s-a dovedit mai tarziu ca nu a fost deloc asa. Dunarea a promovat cu greu in Liga a 2-a, acolo unde a uimit pe toata lumea nu doar prin rezultate, ci si prin stil de joc.

Calarasenii sunt acum pe primul loc. Este bataie in spatiul public pentru atribuirea meritelor. Gata, domnilor, toti ati fost cei mai buni – ma refer aici nu la staff-ul tehnic sau la jucatori – si meritati statui pe aleea de la intrarea in curtea stadionului. Conditiile de la echipa sunt bune, salariile sunt platite la timp si e clar ca pentru asta merita aplauze unii din linia a doua. Insa acum se vorbeste despre Dunarea pentru ca echipa este pe primul loc in Seria B1, iar echipa joaca spectaculos, castiga la scor de maidan, asa cum a facut-o sub comanda lui Ionel Ganea si in Liga a 3-a.

Pentru asta nu mai trebuie sa-i felicitam pe cei care s-au oparit dupa ce am scris saptamana trecuta ca la banchetul de la Ivanesti au fost chemati toti atarnatorii, mai putin Virgil Bogatu, antrenorul la care Calarasiul apeleaza de fiecare data cand nu sunt bani la club. Fotbalul spectacol tine numai de banca tehnica si de jucatori, iar prestatia celor din teren nu este una intamplatoare. Ca urmare, e jenant ca acum se bat unii cu caramida in piept ca au facut si ca au dres cand toate reflectoarele au ajuns sa fie puse acum pe Dunarea nu doar pentru pozitia din clasament ci si pentru victorii spectaculoase si clare precum cele cu Otelul, scor 3-1, Berceni, scor 5-1, sau Farul, scor 6-2.

Nimeni nu a indraznit insa pana acum sa-si imagineze cum ar fi aratat Dunarea Calarasi fara Ionel Ganea. Echipa ar fi fost tot in Liga a 3-a, ar fi fost in prima jumatate a clasamentului, salariile ar fi fost in genul celor de la Oltenita, iar tribunele ar fi fost goale. Nu are rost sa intram in amanunte acum. Important este prezentul. Unul frumos. Unii deja planuiesc viitorul si viseaza cu ochii deschisi la promovare.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide