Cursa Dunării Călărășene – o sărbătoare a sportului, pe două roţi

A doua ediție a Cursei Dunării Călărășene are loc în 12-13 septembrie la Călăraşi, într-un cadru natural deosebit. Cursa de şosea reprezintă ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiţie de şosea din România. De asemenea, concursul va găzdui și prima ediţie a Campionatului Naţional de Tandemuridupă 1989. Fondul de premii generos – 4000 Euro, probele din care pot alege atât începătorii cât și avansații, decorul natural superb: iată câteva motive să vă înscrieți chiar acum (locurile sunt limitate)!

La Cursa DunăriiCălărășene, puteţi alege una sau mai multe dintre cele 5 probe, în funcţie de gusturi (şosea/offroad) şi de vârstă (probe pentru copii, juniori şi adulți).

Ziua 1 (sâmbătă, 12 septembrie): Ofensiva asfaltului

Cursa clasică de 71,5 km, ultima etapă din Road Grand Tour, este țintită către iubitorii asfaltului şi ai vitezei, juniori și seniori, fete şi băieţi.

Campionatul Naţional de Tandemuri este la prima ediţie din 1990 încoace şi ne propunem să-l transformăm într-o tradiţie; cursa este organizată în parteneriat cu Asociaţia Tandem.

Întrecerea copiilor până în 7 ani, pe un poligon special amenajat pentru ei

Ziua 2 (sâmbătă, 13 septembrie): Asaltul insulei

Cursa insulei – 53 km; este o cursă offroad unică în România: începe cu traversareaDunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călăraşi; este un traseu mirific, cu nisip fin, drumuri de căruţă şi poteci prin păduri, pe dig, prin lanuri de floarea soarelui şi plantaţii de Paulownia.

Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de doi participanţi, în formatul tată / mamă / bunică / bunic + copil.

Inscrierile se fac pe site-ul oficial – http://smartatletic.ro/cursadunarii/și fiecare participant va primi un kit de concurs ce cuprinde, printre altele: tricou și număr de concurs cu cip de cronometrare, medalie de finisher si o portie de saramaura de crap cu mamaliguta, la final.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Smartatletic.Printre partenerii acestei ediţii se regăsesc: Călăraşi Cycling Team, Road Grand Tour, Asociaţia Tandem.

Fiți la curent cu noutățile despre Cursa Dunării Călărășene:

–       site-ul oficial: smartatletic.ro/cursadunarii/

–       pagina de Facebook: www.facebook.com/CursaDunariiCalarasene/

–       evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/540887166066992/

–       pagina Centrului Cultural Judeţean Călăraşi: www.facebook.com/pages/Centrul-Cultural-Județean-Călărași/1403520123242695

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
28 August 2015/Horoscop

Berbec Cu Luna aflata in propriul semn, astazi sunt putini care pot sa tina pasul cu tine sau care-ti pot...

Închide