“Cursa Dunării Călărăşene” / Peste 300 de ciclişti înscrişi în competiţie

Rodica Zaharia. Peste 300 de concurenţi din mai multe zone ale ţării, printre care se regăsesc şi 30 de călărăşeni, se pregătesc pentru acest week-end să ia startul în competiţia „Cursa Dunării Călărăşene” pe două trasee bine stabilite, unul de MTB de 56 de km, programat pentru sâmbătă, 27 septembrie şi competiţia pe şosea de 107 km stabilită pentru duminică, 28 septembrie. Din informaţiile furnizate de promotorii acestui eveniment, în cadrul unei conferinţe de presă, aflăm că acest concurs este inclus în proiectul “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărăşene prin ecoturism”, proiect finanţat prin POP 2007-2013, beneficiar al proiectului fiind Consiliul Judeţean Călăraşi Călăraşi.

Concursul de ciclism este dedicat în exclusivitate amatorilor ţinându-se cont de regulile Federaţiei Române de Ciclism şi a Uniunii Cicliste Internaţionale.

Pentru ambele curse (MTB şi şosea), clasamentele şi premierea se vor efectua pe următoarele categorii de vârsta, feminin şi masculin: 18 -35 de ani şi 36 de ani +. La cursa MTB va exista şi categoria până în 18 ani, unde vor fi premiati primii trei copii, fete şi băieţi.

Vineri, 26 septembrie, concurenţii vor intra în posesia kiturilor de concurs, va avea loc o şedinţă tehnică, urmată de o tură de recunoaştere. Sâmbătă, 27 septembrie începe proba de MTB, startul şi finişul făcându-se pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Călăraşi. Duminică, 28 septembrie se desfăşoară cursa pe şosea, apoi va avea loc festivitatea de premiere. Toţii cei înscrişi în concurs vor primi câte o medalie pentru participare iar cei mai buni vor fi premiaţi cu echipamente sportive, fondul de premiere fiind de 10.000 de lei. La final, toţi cei prezenţi la manifestare sunt invitaţi la un FishParty, o binemeritată masă cu specific pescăresc.

Prin organizarea acestui concurs se doreşte ca judeţul Călăraşi să fie inclus în cea mai importantă magistrală de cicloturism, lucru ce va permite iubitorilor de ciclism să se plimbe pe traseele judeţului nostru. Se intenţionează să se marcheze, astfel, patru trasee cicloturistice şi un traseu de pescuit, lucru de va aduce un plus valoare judeţului Călăraşi la capitolul turism.

„Cursa Dunării Călărăşene” este un concurs organizat de Smartatletic în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Federaţia Română de Ciclism şi Clubul de Ciclism „Călăraşi Cycling Team”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide