Dan Drăgulin, președinte PNL: „Așa cum mă cunosc eu pe mine, și unii dintre voi mă cunoașteți, nu am mințit și nu mint, nu-mi stă în caracter”

Președintele PNL și primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a avut o contrareplică la declarațiile președintelui PSD Ciprian Pandea, care a răspuns unei afirmații a acestuia conform căreia cei de la PSD „s-au pozat cu banii pe burtă”, spunând că la PSD nu este un obicei să se facă selfiuri.  

„Vă arăt mai multe imagini (n.r. postate de PSD) din care se poate interpreta, subliminal, că banii care s-au repartizat din partea Guvernului, al Ministerului, au fost aduși de anumite persoane. Eu am considerat că acest gen demonstrează de fapt că există un trafic de influență pentru că, merg și mai departe, au avut niște excursii pe la toți primarii, în care, într-un fel sau altul, le-a promis că, dacă le dă, să treacă în barca lor. Eu vă spun că asta este așa… pentru că nu se știe ce se întâmplă peste trei ani, nu se știe ce se întâmplă din ianuarie încolo. Eu cred că acest mod de a informa cetățenii nu este corect și principial. Că am zis „pe burtă” da, este ok, m-am referit la burtieră, pentru că dacă te uiți la toate astea… dar culmea este că a trebuit să stea o săptămână și acolo unde era, în mai multe fotografii, reprezentanții PSD, au fost șterse. Și declarații au fost șterse. Au mai rămas câteva pe ici pe colo, pe care eu le aveam mai demult. Dar au așteptat o săptămână să pot pleca eu în concediu să nu am o reacție imediată și poate că mai bine a făcut. Am maturitatea politică și experiență și anii care-mi stau în spate să nu jignesc. Nu i-am spus nimănui, de când fac eu politică, că minte. Nu am intrat în viața familiei, nu am vorbit de „selfie”,nu am făcut în viața mea „selfie”, alții fac.”, a declarat președintele PNL Călărași.

În ceea ce privește acuzațiile privind modul în care s-a făcut selecția candidaților pentru Consiliul de Administrație al Ecoaqua, primarul Drăgulin spune că totul a fost corect și transparent.

„Nu mi-am angajat nepoți, au fost angajați dinaintea mea. Alții au fost tată și fiu în GAL, da, director general. Cine spune adevărul, eu sau el? Când s-a ales în Consiliul de Administrație (n.r. CA al Ecoaqua), când s-au votat membri, Primăria a votat într-un fel, Consiliul Județean și alții în alt fel. Unde este, cumva, decizie politică? Mai mult, în acest Consiliu de Administrație, Primăria Călărași nu are nicio propunere. În schimb, Primăria Oltenița are o propunere, care nu poate fi altul decât un membru PSD și s-a bătut pentru el. Și eu nu am pe nimeni. Cine spune adevărul? Mai departe… Aș vrea ca cel care a făcut anumite afirmații să spună dacă în ziua în care s-a ales președintele Consiliului de Administrație, la ora 13:07, m-a sunat și mi-a sugerat ceva. (…) Toate la timpul lor, că există și înregistrări.

Cum, în momentul în care ai un profesor universitar titrat, cu foarte multă experiență, a fost decan al Facultății de Hidrotehnică, profesor pe la niște facultăți din străinătate, vai mama lui… domnul Popescu la fel, doamna ingineră la fel. Au fost 24 de dosare. Au rămas ăștia care au rămas, dacă nu erau bune se făceau contestații, dar nu a făcut nimeni nicio contestație.”, a mai spus acesta.

Drăgulin acuză presiunile PSD pentru a-și impune oamenii în CA al Ecoaqua și îl avertizează pe Pandea că are înregistrări pe care le va face publice dacă va continua acest subiect.

„În spatele acestor cuvinte, de fapt, vrea să creeze o presiune că nu a ieșit nu știu cine de la PSD. Eu nu am pe nimeni. Și vă garantez că nu m-am băgat cu abolut nimic. Nu puteam să fac un joc politic atâta timp cât avem oameni cu experiență. Cu Neagu Cezar, da recunosc că am avut o discuție, dar nu puteam să las descoperită o societate în momentul în care… e perioada aia de notificare și se discuta de noul proiect. E vorba de 180 milioane de euro. Păi ce facem? Eu îmi tai craca de sub picioare? Își permită să spună CL8. CL8 a fost al lui Drăgulin? A fost și a lui Nuțu Marcel! (…) Toate la timpul lor, inclusiv cu înregistrările. Dacă va fi nevoie, dar eu cred că nu va fi nevoie pentru că înțelege. În anul 2012 era reprezentat în Consiliul de Administrație domnul Chiriță, care a aprobat premierea, la vremea respectivă, a directorului EcoAqua cu 600 de milioane. A aprobat mărirea apei. Numai PNL-ul este de vină? Vă garantez că nu am angajat pe nimeni din familia mea. Prin concurs nu am angajat pe nimeni și nici nu o să angajez.”

Președintele PNL îi recomandă secretarului de stat Ciprian Pandea să vorbească mai mult de problemele actuale de la nivel național.

„În calitate de reprezentant al Guvernului și cu atâta putere, îmi pun o întrebare, dacă nu ar fi fost la guvernare (n.r. Ciprian Pandea) tot așa de tare era?! Eu mă gândeam așa, că în calitate de membru al Guvernului ar putea să spună de ce s-a introdus TVA-ul defalcat, care e problema cu manualele școlare, care este problema cu creșterea accizei la carburanți, se ține cont acum la rectificarea bugetară de micșorarea investițiilor prin diminuarea banilor, suprataxarea contractelor de muncă part-time, modificarea Codului Muncii, lucruri pe care ar fi trebuit să le spună în calitate de reprezentant și nu să mă arate pe mine cu degetul că nu am făcut nu știu ce. Când el se știe… Da, eu am curaj să spun… Dar de ce nu a spus contextul discuțiilor?!”

Daniel Drăgulin consideră că, în calitatea de primar al municipiului pe care o deține, cu mii de voturi în spate, nu e normal să i se vorbească așa.  

„Înainte de toate, eu puteam să-i fiu și tată. Copilul meu dacă ar fi făcut așa îl luam de urechi. Nu și-ar permite să jignească pe primarul municipiului Călărași care are în spate câteva mii de voturi, hai să fim serioși. Eu nu mă dau înapoi a recunoaște anumite lucruri, dar să recunoască și el până la sfârșit. Spune că, domne, în momentul în care s-au dat bani pe PNDL 2 s-a ținut cont de taxe și impozite la stat, gradul de îndatorare, prioritizarea începând cu unitățile de învățământ și la urmă erau trecute străzile. Am avut 8 proiecte în care 3 erau cu săli de sport care îmbunătățeau activitatea în unitățile de învățământ. (…) Eu nu am aceleași drepturi?! La nivel național s-au dat foarte mulți bani la orașe. Asta e, atât mi-a dat…

Oricum, așa cum mă cunosc eu pe mine și unii dintre voi mă cunoașteți, nu am mințit și nu mint, nu-mi stă în caracter. Repet, vreau să fac cu el un dialog, dacă consideră, dar respectul ăsta ar trebui cuvenit măcar pentru anii pe care-i am. S-a luat de mine că sunt profesor, nu e problema lui, intră în intimitatea unei familii, hai să vedem cine greșește. Eu cred că el vrea să-și facă propagandă electorală de acuma. Nu este niciun conflict… ați văzut cei mai tineri se ceartă cu altcineva își ia jucăriile și pleacă. Eu nu mi-au jucăriile, am de făcut treabă în municipiul Călărași, vreau să termin ceea ce am început, poate mai candidez că acum chiar îmi schimb viziunea. Să vedem ce o să se întâmple. Am să asfaltez și străzile pe care mi l-am propus, nu stau la mila nimănui, să fie foarte clar.”, a încheiat președintele PNL, Daniel Drăgulin.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide