Daniel Drăgulin: „Eu sunt convins că politicul influenţează deciziile Prefecturii”

În data de 8 iunie a.c., Primăria Municipiului Călăraşi anunţa faptul că tratamentele de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, programate a avea loc, atât avio, cât şi terestru, începând cu 9 iunie 2018, au fost suspendate, din cauza atacării la Tribunalul Călăraşi de către Instituţia prefectului a Hotărârii Consiliului Local nr. 207/21.12.2017 privind aprobarea delegării gestiunii serviciului public de prestare a activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în municipiul Călăraşi. Acţiunea Prefecturii a condus la rezilierea contractului încheiat între Primăria Municipiului Călăraşi şi o firmă specializată de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. Primarul municipiului, Daniel Drăgulin, a declarat într-o conferinţă de presă că este convins că decizia Prefecturii a fost influenţată politic.

„În ceea ce priveşte întâmpinările pe care Prefectura Călăraşi le-a făcut vizavi de cele două proiecte, poate am greşit şi noi, doar cine nu munceşte nu greşeşte… culmea este că pentru hotărârea privind împrumutul bancar aceeaşi modalitate pe care am avut-o acum am avut-o şi la primul împrumut bancar şi nu s-a întâmplat nimic. Rămân puţin interzis… mai erau 6 zile până la expirarea celor 6 luni, perioadă în care cei de la Prefectură ar fi putut să facă contestaţie, şi tocmai în ultimele 6 zile s-au gândit să facă contestaţie pe o problemă care putea fi evitată printr-o discuţie prealabilă în care să ni se spună ce poziţie au dânşii vizavi de modul de licitare a contractului de dezinsecţie.

Noi avem alocate 120.000 lei pentru tratamente în aliniament, bani pe care îi vom folosi în continuare pentru achiziţie directă pentru că nu putem lăsa oraşul fără tratamente împotriva ţânţarilor.

Domnul prefect, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi care ştie ce probleme crează ţânţarii, nu avea timp 6 luni de zile să verifice cum a fost făcută procedura? Ok, noi am greşit, dar ei puteau să ne avertizeze din timp.

Eu sunt convins că politicul influenţează deciziile Prefecturii, deşi această instituţie ar trebui să fie independentă şi neimplicată politic.”, a declarat primarul Daniel Drăgulin.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Fostul Acvariu din Călăraşi va fi transformat în Club al Pescarilor Dunăreni

Clădirea fostului Acvariu din Călăraşi, obiectiv de referinţă al municipiului în anii 80, transformată în restaurant după Revoluţie, cedată la...

Închide