De ce nu vrea Velea să vină la Dunărea

Sorin Anghel. După un sezon cu multe dezamăgiri trăite de suporteri, Călăraşiul încearcă un nou început în handbalul românesc. Sunt informaţii tot mai concludente cu privire la banca tehnică. Aihan Omer va continua la Dunărea, chiar dacă există nemulţumiri din partea primarului Daniel Drăgulin vizavi de rezultatele obţinute. Înainte de toate, trebuie făcută o specificaţie. Obiectivul jucătorilor şi al antrenorului, conform contractelor cu gruparea de pe Borcea, a fost clasarea pe unul din locurile 7-10. Cum Dunărea a pătruns în play-off, se cheamă că toată lumea şi-a făcut treaba.

La Călăraşi acum se discută foarte mult despre transferurile ce vor avea loc în vara acestui an. Portarul Tenghea, de la Tg. Jiu, s-a înţeles deja cu Dunărea. De la aceeaşi echipă o să vină şi Florin Acatrinei, care evoluează pe postul de inter dreapta. Acesta va fi concurent pe post cu Iulian Halcă, cel care evoluează acum la Poli Timişoara. Asta înseamnă că se va renunţa nu doar la serviciile lui Oleg Kumogorodsky şi ale lui Roman Zacaciurin. Acesta din urmă are parte de un sezon cât se poate de slab şi părăseşte Călăraşiul la cererea lui Omer.

Dunărea şi-a propus să aducă şi câţiva jucători călărăşeni. Iar cel mai important nume este cel al lui Alin Velea, aflat acum la CSU Suceava. Handbalistul care evoluează atât ca extremă stânga, cât şi că inter stânga, nu este foarte încântat de o revenire la Călăraşi. În ediţia precedentă a Ligii Naţionale a fost în lotul lui Aihan Omer, însă a evoluat foarte puţin. Velea a crescut foarte mult la formaţia din nordul ţării, unde este apreciat de către antrenorul Adrian Chiruţ, şi este mai tentat să rămână la Suceava decât să se întoarcă acasă. La Dunărea, el ar fi în mod clar rezerva lui Anatoli Bulov, lucru deloc convenabil pentru un handbalist atât de tânăr.

Velea mai are contract cu CSU Suceava până la finalul sezonului 2016-2017. Bucovinenii nu vor să renunţe la serviciile sale, însă transferul său la Călăraşi s-ar putea face dacă jucătorul acceptă mutarea. În schimbul călărăşeanului, gruparea de pe Borcea îl va ceda pe Adrian Mitrea. Ceilalţi doi călărăşeni care au şanse mari să îmbrace tricoul Dunării în ediţia viitoare a Ligii Naţionale sunt Laurenţiu Niţu, de la Danubius Galaţi, şi Alexandru Popia, de la Ştiinţa Bacău.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide