De ce tace preşedintele!? ( I )

Mircea Brânduşă. Un zvon insistent circula în fotbalul județean: Dincă intenționa să mă excludă din Corpul de Observatori! Pentru că nu am fost adeptul ideilor sale, pentru că nu i-am facut sluj, pentru că știu prea multe, pentru că am avut curajul să-l înfrunt! Un astfel de opozant îi era inutil și ca atare, Dincă a ales mazilirea mea ca cea mai importantă și ultimă reformă de modernizare a fotbalului județean. În rest și-a propus să stopeze incidentele pe stadioane, meciuri suspecte de blat nu vor mai exista și va aduce arbitrajul la cote perfornante! Dar cum s-a ajuns aici?

Ca „ziarist” am pus în balanță promisiunile și realizările încă noii conduceri a AJF Călărași. Așa cum stă bine presei, tonul meu general a fost și va fi întotdeuna critic. Ceea ce lui Dincă nu i-a căzut bine la ficat. La un an cu Dincă ca președinte la AJF, am analizat la sânge „reușitele sale”. Și, pentru că am avut curajul să-i amintesc cum a ajuns în această funcție, Dincă m-a trecut pe linie moartă. Cine nu e de acord cu el este împotriva lui! În urmă cu 5 ani, Dincă era o statuie a disperării! Și-ar fi vândut și sufletul pentru a-l răsplăti pe cel care îl putea ajuta să candideze. Întâmplător, l-am putut sprijini.

În momentul cînd i-am amendat limbajul corporatist fără să mă gândesc cum ar fi arătat fotbalul județean fără el, Dincă a devenit principalul meu oponent. A căutat toate căile pentru a INTERZICE un DREPT evident al unui cetățean din U.E. CEEA CE A FĂCUT DINCĂ se numește DISCRIMINARE! Ca urmare, prin justiția lui, Dincă crede că dă o lovitură de maestru încercând SUSPENDAREA mea TEMPORARĂ din corpul de observatori sub pretextul că arbitrii călărășeni (nu mă refer la cei din Oltenița, pentru că nu pot fi manipulați) nu vor să oficieze alături de mine. Decizie comunicată, fie și verbal în tribuna stadionului Navrom.

Doar că, cu câtva timp înainte de acest verdict, am avut o discuție tăioasă cu Dincă în incinta primăriei Călărași, care mi-a lăsat un gust amar. Imediat, Dincă s-a prevalat de toate tertipurile pentru a nu mai fi delegat la jocuri. Ce caracter frumos! Îl întreb public: DE CE TACE? De ce nu face pubic lista arbitrilor care sunt împotiva mea? DE CE NU EMITE O DECIZIE SCRISĂ  în acest sens? Răspunsul e clar! Nu o să poată rosti niciun nume și nici nu poate emite vreun document pentru că motivul invocat este NEREGULAMENTAR! Și-ar compromite funcția și așa șifonată considerabil. Mai mult decât atât: Dincă îmi îngrădeşte activitatea de observator, calitate obținută prin concurs.

După asemenea analize și sinteze din partea lui Dincă, cei care sunt angrenați în fenomenul fotbalului județean ar putea rămâne cu impresia că Dincă mă ia de naiv în formă continuată. Mă rog, când iei în calcul anumite aspecte trebuie să-ți permiți să variezi pe tema realității cu probe incriminatorii sigure. Dar când te exprimi evaziv așa cum a făcut-o și Stan (care lasă impresia că este un personaj intangibil în cadrul comisiei pe care cu onor o conduce, dar în schimb toarce cum vrea Motanu!) despre o hotărâre a lui „Il Presidente”, mai ales când nu-ți vine pe șiret, driblezi pe riscul tău! Și, să revin la dl Dincă: acesta constată că sentința care mă condamnă dă o lovitură de imagine bună fotbalului județean.

Altfel zis: „Gata domnilor, v-am scăpat de Brândușă așa cum am făcut-o cu Bogdan Leu, Nicolae Eftene, Tudor Ion, Mihai Gheorghe, Mirel Burlacu și Marin Ștefan!” Îi atrag atenția președintelui tenisman că este pe cale să creeze un precedent periculos. De ce periculos? Pentru că în sinea lui ar putea rămâne cu impresia că nimeni nu îl poate înlocui. Fotoliul pe care stă este unul temporar, lucru care s-a demonstrat la Cațaros. Fotbalul care nu este jucat pe teren, devine parșiv! Îi amintesc un lucru: la ședința din primăvară se mândrea cu o prezență mai mare ca la alegerile de acum un an. Fals! Știe cum a asigurat cvorumul ședinței!??? I-am atras atenția că acesta este respectul delegaților pentru modul cum conduce AJF-ul! Remarcă care l-a durut.

Nu m-aș mira ca în rândul primarilor să apară (dacă nu a apărut deja) impresia că mandatul său e cea mai mare FARSĂ din istoria fotbalului județean. Firește, e doar o impresie. Nu e lege. În orice caz, nu e scrisă. La fel ca și recomandările oferite subordonaților săi împotriva mea. Recomandări, care analizate un pic mai serios ar putea constitui un ABUZ în serviciu! Nu doresc un război, însă, dacă va trebui, vom discuta despre acest subiect la FRF sau chiar la CNCD. Nu este o amenințare, este o realitate care va scoate la suprafață lucruri importante neștiute de publicul larg al fotbalului județean.

Dincă are mingea de celuloid pe paletă! Să vedem cum va servi!!! Dacă o dă în fileu, e nașpa rău de tot!!! Și, încă ceva: Nu voi ezita să mă scutur de aerul „aristocratic” al lui Dincă și am să-i vorbesc neacademic de frust, ori de câte ori oamenii din fotbal vor semnala nereguli despre activitatea lui și a protejaților săi. Așa cum a făcut-o edilul unei comune care a sesizat comportamentul deplorabil al unui angajat AJF la un meci oficial. Nu mai amintesc de unele maniere de arbitraj nesatisfăcătoare așa cum au fost în ultimele etape, sau de atitudinea lui falsă, gen: „Nu mă bag în treaba lor (Rădulescu și Stan), dar nici eu nu voi face nimic în sprijinul tău!”. Afirmație uluitoare prin care Dincă arată câtă ură înverșunată are împotriva mea. Ca pe vremea inchiziției! Dragă Dorinel Dincă, dacă nu voi mai ACTIVA în mandatul tău, nu reprezintă un capăt de țară, voi rămâne același Mircea Brândușă. În schimb, domnia ta dacă nu vei mai fi președinte, vei reveni la statutul de ilustru necunoscut! Ca și predecesorul tău. Te salut, și să auzim numai de bine!!!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Călărași/Nu a oprit la semnalul polițiștilor și în fugă a intrat cu mașina într-o bordură

În seara de 09 iulie 2015, poliţiştii rutieri au efectuat semnal de oprire unui autovehicul condus de M. Nicolae, de...

Închide