De Rusalii, Comuna Dichiseni a sărbătorit, româneşte, Ziua Comunei!

Mircea Brânduşă. La finele săptămânii trecute, în localitatea Dichiseni a avut loc un amplu eveniment dedicat Zilelor Comunei. Astfel, aproximativ 2.000 de oameni au participat sâmbătă şi duminică (3 şi 4 iunie) în centrul localităţii, pe stadionul de fotbal, la sărbătoarea comunei pentru a cânta, dansa, şi pentru a se detaşa, preţ de câteva ore, de treburile zilnice. Cu mici, pastramă şi alte bunătăţi, cu bere sau vin, şi-au luat răgaz de a sta la poveşti despre una, despre alta, despre ce au făcut bine sau rău în anul ce a trecut.

Sărbătoarea propriu zisă a comunei Dichiseni a fost întârziată de o ploaie mocănească, considerată de locuitori semn de belşug al roadelor din această toamnă. În cele din urmă, când ploaia a stat, aşa cum creştineşte se obişnuieşte la astfel de momente, a fost oficiată o slujba religioasă de către un sobor de patru preoţi – Radu Cristian, Gugu Aurelian, Şerban George şi Ciolovic Lucian. Nu puteau lipsi mesajele pentu locuitorii comunei.

Iulian Radu, primarul comunei Dichiseni: „Ne aflăm la a IV-a Ediţie a Zilelor Comunei Dichiseni, care în acest an coincide şi cu marea sărbătoare creştină a Rusaliilor. Aşa am preluat tradiţia de la fostul Consiliu Local. Eu sunt pe principiul că trebuie să muncim întâi şi pe urmă să ne distrăm, dar oamenii din comună merită sărbătoarea lor. Au fost pregătite, ca în fiecare an, multe surprize locuitorilor. Vreau să le arătăm aprecierea noastră. Iată că timpul ţine cu noi, ploaia s-a oprit şi sper la o participare mare a locuitorilor la acest eveniment. Această mare sărbătoare a comunei reprezintă în acest an şi o promovare la nivel naţional prin faptul că manifestaţiile incluse în cea de-a doua zi vor fi înregistrate şi difuzate pe Etno Tv. Sunt deosebit de onorat să fiu în mijlocul dvs. şi la ediţia din acest an a evenimentului „Zilele Comunei Dichiseni”. Prezenţa dvs. într-un număr cât mai mare va contribui la reuşita acestei frumoase sărbători. Avem şi foarte mulţi invitaţi care au venit din afara comunei, pe care i-am primit la fel de bine. Declar deschise manifestaţiile prilejuite acestei sărbători şi vreau să cred că veţi petrece două zile, cu dans, cântec şi voie bună. La mulţi ani tuturor!”

Reprezentantul autorităţilor judeţene, Marian Dinulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi: „Bună ziua dragi locuitori ai comunei Dichiseni. Mă bucur că sunt azi în mijlocul dvs. când sărbătoriţi Zilele Comunei. Aveţi un primar destoinic, mic şi al dracului, care a reuşit foarte multe lucruri importante pentru comunitatea în care trăiţi. Vă doresc petrecere frumoasă tuturor şi vă spun din suflet, la mulţi ani!”.

Nicolae Marinescu, viceprimarul comunei: „Un eveniment deosebit, dedicat cu precădere locuitorilor, pentru care administraţia locală a făcut mari eforturi ca aceştia să petreacă două zile de petrecere românească autentică. La mulţi ani, tuturor!”

Programul artistic al primei zile a debutat cu prezentarea Ansamblurilor Folclorice din localităţile Dichiseni, Unirea, Jegălia, Modelu şi Borcea. În continuare pe scenă au evoluat copiii talentaţi din judeţul Călăraşi, Sânzienele cu un program de muzică etno-dance, cărora li s-au alăturat Dena şi Nick. Nineta Popa a oferit asistenţei un recital de muzică populară în care primarul Iulian Radu s-a prins în câteva hore alături de locuitori. Seara s-a încheiat cu un program de muzică de discotecă dedicat în exclusivitate tinerilor comunei.

Programul artistic al zilei de duminică a început în jurul orei 17 cu un remix de muzică ambientală în care au fost incluse hituri vechi şi noi. Copiii talentaţi din judeţul Călăraşi au urcat din nou pe scenă oferind locuitorilor cele mai bune evoluţii ale lor din dansul şi muzica românească. Cu un program de muzică etno şi etno-dance, Şogoriţele au încins atmosfera în rândul asistenţei. A urmat un frumos spectacol intitulat sugestiv „Vatra cântecelor noastre” şi recitalul de muzică pop-dance al lui Cosmin Andrian. Până la frumosul foc de artificii care a încheiat sărbătoarea Zilelor Comunei Dichiseni, DJ Jungle a oferit tinerilor participanţi un program de muzică dance de discotecă.

Pe de altă parte, întrebat cu ce gânduri a plecat la drum în cel de-al doilea mandat de primar, Iulian Radu ne-a declarat: „Nu am plecat doar cu anumite gânduri, ci cu un program foarte bine stabilit pe care l-am şi făcut public la vremea respectivă şi în care au fost incluse proiecte îndrăzneţe, benefice comunităţii în care trăim. Foarte important, pentru mandatul acesta, va fi abordarea legată de sprijinul tinerilor, al cetăţenilor din satele aparţinătoare comunei Dichiseni. Nu în ultimul rând, mi-am propus să creăm noi oportunităţi economice astfel încât şi nivelul de trai al locuitorilor să crească până în 2020”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide