Decizii ale Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg V-A România-Bulgaria, în cadrul celei de-a noua reuniuni

Miercuri, 2 august 2017, membrii Comitetului de Monitorizare au aprobat decizii importante privind implementarea Programului Interreg V-A România–Bulgaria, în cadrul celei de-a noua reuniuni care a avut loc în Bucureşti, România.

Reuniunea a fost organizată de Secretariatul Comun al Programului (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru graniţa România-Bulgaria – BRCT Călăraşi) în colaborare cu Autoritatea de Management din România (Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene) şi Autoritatea Naţională din Bulgaria (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice).

Selecţia proiectelor depuse în cadrul celui de al treilea apel de proiecte a constituit una dintre cele mai importante decizii adoptate pe parcursul reuniunii.

Astfel, a fost aprobată Lista cu 140 de Scrisori de intenţie, din care 23 de Scrisori de intenţie pe axa prioritară 1 – O regiune bine conectată, ce vor pune accent pe promovarea sistemelor de transport durabile şi eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor reţelelor majore, 90 de Scrisori de intenţie pe axa prioritară 2 – O regiune verde, prin care se doreşte conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea în mod durabil a patrimoniului cultural şi natural al zonei transfrontaliere româno-bulgare şi 27 de Scrisori de intenţie pe axa prioritară 3 – O regiune sigură, ce promovează adaptarea la schimbările climatice şi îmbunătăţirea managementului comun al prevenirii şi al gestionării riscurilor în aria transfrontalieră.

Cererile de finanţare aferente celor 140 de Scrisori de intenţie pot fi depuse numai în sistemul E-MS, până la data de 16 octombrie 2017, ora 16:00, urmând ca implementarea proiectelor ce se vor selecta în etapa a doua să poată începe în anul 2018.

De asemenea, a fost aprobat Ghidul Aplicantului revizuit, împreună cu anexele şi cu Criteriile de Selecţie şi Evaluare pentru cel de al treilea apel de depunere a proiectelor.

Pentru a afla mai multe despre Programul Interreg V-A România–Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar şi despre proiectele transfrontaliere aflate în curs de implementare, vă invităm să accesaţi pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide