Deputat Sorin Vrăjitoru: „Călărașiul trebuie să se afle pe lista orașelor ai căror locuitori se pot pensiona anticipat”

Deputatul PSD de Călărași, Sorin Vrăjitoru, a prezentat săptămâna trecută, în Camera Deputaților, o declarație politică prin care propune deputaților ca și cetățenii orașului Călărași să beneficieze de dreptul de pensionare anticipată fără penalizările prevăzute de lege. Conform legii pensionării, cetățenii orașelor în care au funcționat unități industriale poluante se pot pensiona cu doi ani mai devreme beneficiind de aceleași drepturi cu cei care se pensionează la termen.

„Am scris această declarație politică cu gândul la călărășenii care au trăit în ultimii 30 de ani, și nu numai, între două mari combinate – Combinatul Siderurgic și Combinatul de Celuloză și Hârtie – aflate de o parte și de alta a orașului Călărași. Sunt unități industriale care au dat de lucru călărășenilor, au ținut economic orașul multă vreme dar au făcut și mult rău prin poluarea excesivă, așa numita poluare remanentă . Prinși la mijloc între zone industriale, oamenii au suportat poluarea și au inhalat aer toxic zeci de ani. De la 1 iulie 2017 a fost extinsă lista orașelor în care oamenii se pot pensiona mai devreme fără a pierde bani, printr-un amendament la legea pensiilor . Este vorba despre o completare care există deja în legea 263/2010 referitoare la cei care pot beneficia de o reducere de doi ani pentru obținerea pensiei anticipate parțiale. Astfel, pe lângă Baia Mare, Copșa Mică, Târgu Mureș și Zlatna, beneficiază acum de pensionare anticipată fără a pierde drepturi bănești și locuitori din Slatina, Turnu Măgurele și Râmnicu Vâlcea. De ce nu și cei din Călărași? Stimați colegi, călărășenii au și ei acest drept. Vă propun să îndreptăm inechitatea printr-un amendament la legea pensiilor prin care să includem și Călărașiul pe lista orașelor unde locuitorii pot beneficia de reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare fără să fie afectați de penalizarea stabilită pentru pensia anticipată.”, a declarat, de la tribuna Camerei Deputaților, deputatul Sorin Vrăjitoru.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide