Deși este un proiect național, pasajul de la Drajna a fost menționat de Vasile Iliuță ca obiectiv pe lista de investiții a CJ Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a organizat o conferință de presă, în această săptămână, pentru a prezenta lista de investiții a instituției pe care o conduce, pe anul 2017.

În discuție a fost adus și pasajul ce urmează a fi construit la Drajna, numai că instituția județeană nu are nicio legătură cu realizarea acestei investiții, fiind una exclusivă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Demersurile pentru urgentarea realizării acestui pasaj, extrem de necesar din cauza blocajelor care se creează în zonă, au fost făcute de Secția Drumuri Naționale Călărași, prin directorul Marian Ichim.

Deși Consiliul Județean nu va finanța sau cofinanța acest proiect, neavând nici măcar atribuții legale în elaborarea de documentații în această speță, reprezentanții CJ Călărași și l-au asumat spunând că au transmis documentanții bazate pe un studiu de trafic la Ministerul Transporturilor, obținând finanțarea pentru studiul de prefezabilitate.

Ce-i drept, Consiliile Județene ale județelor Ialomița și Călărași au purtat o corespondență cu Ministerul Transporturilor, pe parcursul mai multor ani, în care au solicitat realizarea pasajului. Dar… atât.

Studiul de trafic a fost realizat de către fosta CNADNR (actual CNAIR) în momentul reabilitării drumului Drajna – Călărași, documentația a fost întocmită de către SDN Călărași, iar studiul de prefezabilitate va fi comandat de către Direcția Regională Drumuri și Poduri Constanța, în bugetul căreia au fost virate fondurile.

Directorul executiv al Consiliului Județean, Eduard Grama, a vorbit despre acest proiect, ca o reușită a CJ Călărași:

„Am înaintat documentele prin Consiliul Județean, prin Direcția de Dezvoltare, către Ministerul Transporturilor, în urma unor studii de trafic, prin corespondența cu celelalte instituții, am obținut bugetul necesar pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate care urmează să pornească la sfârșitul anului 2017.”

Fiind cel care a anunțat inițial că a reușit, împreună cu Marian Ichim, directorul Secției de Drumuri Naționale Călărași, să obțină, în sfârșit, finanțarea pentru pasaj, subsecretarul de stat Ciprian Pandea s-a arătat surprins de faptul că președintele CJ Vasile Iliuță a prezentat proiectul ca o investiție a județului Călărași:

„Pasajul de la Drajna este o investiție națională, ține de CNAIR, va fi pe teritoriul a două județe, Ialomița și Călărași, și nu are legătură cu investițiile pe care le va face Consiliul Județean în acest an. Cel care s-a zbătut pentru acest proiect a fost Marian Ichim, directorul SDN Călărași. Pe cei din Consiliul Județean i-aș întreba doar atât, cu cine din Guvern au vorbit pentru acest pasaj și ce vor face, efectiv, pentru realizarea lui…”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide