„Diamantul lui Chirilă” a plecat la Timişoara

Sorin Anghel. CSM Călăraşi continuă să viseze la promovarea pe prima scenă a handbalului masculin românesc. Este greu de crezut însă că acest lucru se va întâmpla în acest sezon, mai ales că seria din care face parte formaţia antrenată de către Sabin Dacău este dominată în mod autoritar de către Steaua Bucureşti.

„Militarii” sunt exilaţi la Chiajna şi beneficiază şi de sprijinul celorlalte echipe din acest eşalon, astfel că steliştii se vor întoarce fără probleme în Liga Naţională la finalul campionatului.

Pentru CSM Călăraşi unica speranţă se leagă de intenţia Ligii Profesioniste de Handbal de a creşte numărul de echipe din primul eşalon. Din păcate, această idee a fost abandonată în ultimele săptămâni, ceea ce ne face să credem că handbaliştii călărăşeni vor juca tot în eşalonul secund şi din toamnă acestui an. În aceste condiţii, jucătorii n-au altceva de făcut decât să se pregătească, să crească ca lot şi să aştept momentul oportun. Handbalul nu are tradiţie la Călăraşi s-a născut din nebunia lui Costică Frâncu şi ambiţia lui Daniel Drăgulin, actualul primar al oraşului. Deşi în lumea sportului călărăşean, handbaliştii sunt bârfiţi că ar avea salarii de ordinul miilor de euro, cei de la CSM Călăraşi au nevoie de încurajări. Iar dacă handbaliştilor li şi s-ar da salarii mari ar fi perfect. Ar însemna că există potență financiară la nivelul oraşului, ceea ce nu face altceva decât să ridice ștacheta în lumea sportului.

În această pauză competiţională, CSM Călăraşi a renunţat la portarul Jurj.

„A plecat acasă, la Arad. Am renunţat la el din motive financiare. Era al treilea portar din lotul nostru.”, a precizat antrenorul Sabin Dacau.

Cea mai grea lovitură pe care au primit-o călărăşenii în această perioadă este plecarea lui Iulian Halcă, component al lotului naţional de tineret, la CSU Poli Timişoara.

„Eu cred că el a greşit că a acceptat să meargă la Timişoara. Aici era titular incontestabil. La Timişoara nu ştiu cât va juca. Poate 15 sau 20 de minute pe meci. Pentru el, la vârsta pe care o are acum, era mult mai important să joace, să capete experienţă. El era împrumutat la noi de la HCM Constanța. Cei de la Constanța au decis să-l trimită la Timişoara. A fost decizia lor, iar noi n-am avut nici un cuvânt de spus.”, a precizat antrenorul Sabin Dacău.

Iulian Halcă era unul dintre cei mai buni handbalişti de la Călăraşi, iar coechipierii săi îl tachinau spunându-i „Diamantul lui Chirilă”. La sfârşitul acestei săptămâni, handbaliştii călărăşeni vor merge la Ploieşti, acolo unde vor disputa două meciuri amicale în compania celor de la CSM Ploieşti.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide