Din luna februarie a.c., Atelierul de olărit, din cadrul Muzeului Municipal, va deveni funcţional

Primăria Municipiului Călăraşi a înfiinţat, în anul 2014, Muzeul Municipal, în clădirea în care a funcţionat Primăria, din anul 1888 până în anul 2013. Muzeul a luat fiinţă în baza donaţiilor făcute de locuitori şi pe baza colecţiilor puse la dispoziţie, pentru a fi expuse.

Muzeul Municipal Călăraşi are o activitate complexă, depăşind stadiul în care muzeele aveau doar funcţiile de depozitare şi de valorificare a obiectelor prin expoziţii sau materiale publicitare.

Muzeul Municipal este un muzeu viu, un muzeu în care îţi poţi petrece timpul liber, singur sau împreună cu familia şi prietenii, citind, modelând sau fabricând hârtie de casă.

Încă de la dechidere, a fost înfiinţat un atelier de modelaj şi olărit care a fost dotat cu o roată de olar, un cuptor de ars ceramica cu o capacitate de 60 de litri şi 3 roţi pentru formare şi decorare. În perioada care a trecut de la deschidere şi până în prezent, au existat şi există solicitări pentru olărit, motiv pentru care s-a dorit dezvoltarea acestui atelier. Aflând de politica de sponsorizare a Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş, a fost depusă o aplicaţie în cadrul Programului de Responsabilitate Socială, dezvoltat de companie. Astfel, prin contractul nr. 36/2017, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Călăraşi a obţinut pentru Muzeul Municipal Călăraşi suma de 10.000 de lei. Suma a fost folosită la achiziţionarea a trei roţi electrice de olar tip OHK -2, în valoare de 9228,45 lei şi 5 roţi pentru decorare model 305, în valoare de 928,2 lei. În cursul lunii februarie, atelierul va fi funcţional pentru a se începe activităţile cu copii. Cu această ocazie, aducem mulţumirile noastre Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş pentru sponsorizarea acordată.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide