Dispeceratul ISU Călărași va fi modernizat cu fonduri transfrontaliere

Astăzi, la sediul BRCT Călărași, a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Gestionarea comună a riscurilor în regiunea de graniță Călărași – Dobrich”, beneficiar fiind ISU Călărași.

Acesta se implementează în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V – A România – Bulgaria. Scopul proiectul constă în eficientizarea răspunsului comun în situații de urgență în zona transfrontalieră prin intermediul elaborării unui plan de acțiune și a unei strategii de pregătire comune pentru a face față situațiilor de urgență cauzate de dezastrele naturale.

Obiectivele proiectului urmăresc: elaborarea strategiei și planului de acțiune comun, achiziționarea de echipamente moderne de intervenție și crearea unei rețele de parteneri pentru prevenirea riscurilor și atenuarea efectelor negative ale dezastrelor.

Proiectul este conceput pentru a se derula pe o perioadă de doi ani, iar bugetul proiectului se ridică la suma de aproximativ 800.000 de euro.

Prin modernizarea cu echipamente a dispeceratului comun pentru intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al județului Călărași și prin achiziția de noi echipamente de intervenție se urmărește scăderea timpului de răspuns în situații de urgență, printr-o mai bună localizare a zonei unde este notificată o situație de urgență.

Am fost sprijiniți în demararea acestui proiect de către doamnele Elena Comșa și Dorinela Gheorghe, specialiști în cadrul Direcției de Dezvoltare a Consiliului Județean Călărași. 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide