Doi bărbați din Mânăstirea s-au ales cu dosar penal pentru comercializarea de pește fără documente de proveniență

Trei infracțiuni constatate și șase sancțiuni contravenționale au fost aplicate de jandarmii călărășeni, duminică, 15 decembrie, a.c., în acțiunea desfășurată pe raza localităților Budești și Mânăstirea din județul Călărași, în zona de organizare a Târgurilor săptămânale, cu scopul protejării populației de activitățile comerciale ilicite și combaterii fenomenului infracțional și contravențional în domeniu.

Astfel, doi bărbați au fost surprinși în localitatea Mânăstirea, în timp ce ofereau spre vânzare  o cantitate de 75 kg de pește, în condiții improprii de depozitare și fără a deține documente legale în acest sens. Jandarmii le-au întocmit comercianților de ocazie actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare ilegală a peștelui, care au fost înaintate organelor abilitate, in vederea continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de pește a fost ridicată de jandarmi și predată organelor sanitar-veterinare pentru aplicarea măsurilor legale.

De asemenea, tot la Târgul săptămânal din localitatea Mânăstirea, un bărbat depistat în timp ce oferea spre vânzare diferite articole de îmbrăcăminte, tip sport, inscripționate cu numele unor mărci consacrate în domeniu, nu a fost în măsură să prezinte jandarmilor documentele de proveniență pentru cele 18 de produse comercializate.

Bunurile, susceptibile a fi contrafăcute, au fost ridicate de jandarmi în vederea verificării, iar comerciantului i-au fost întocmite actele de sesizare, ce au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor privind săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută și sancționată conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Cele șase sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 3.000 de lei, au fost aplicate unor comercianți prezenți la Târgul săptămânal din localitatea Budești, pentru fapte prevăzute în Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

Jandarmeria Călărași face următoarele recomandări cetățenilor:

– să evite cumpărarea unor produse alimentare perisabile, de la persoane necunoscute și neautorizate din punct de vedere sanitar-veterinar, întrucât aceste produse pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate.

– să nu achiziționeze bunuri comercializate în mod ambulant și fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare, iar atunci când observă astfel de acte de comerț, să sesizeze autoritățile în domeniu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide