Doi pompieri călărăşeni, aflaţi în timpul liber, au intervenit la un accident în Bucureşti

Doi subofiţeri călărăşeni ai ISU, aflaţi în afara orelor de program, în Bucureşti, au intervenit prompt pentru resuscitarea unui motociclist ce a fost victima unui accident rutier.

În data de 21.07.2018, plt. maj. Gabriel Postole şi plt. maj. Iulian Lungu, ambii subofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, aflaţi în timpul liber în Bucureşti, zona Republicii, au fost martorii unui accident rutier între un autoturism marca VW Golf şi o motocicletă.

Evenimentul s-a soldat cu o victimă, barbat, de aproximativ 35 de ani, ce prezenta traumatism cranio-cerebral şi intrase în stop cardio-respirator. Cei doi pompieri au început urgent manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor de prim ajutor calificat din subunităţile Morarilor şi Chimiştilor, împreună cu care au continuat manevrele de prim ajutor.

„Nu a contat nicio secundă că nu erau în tura de serviciu, că nu erau protejaţi de echipamentul de paramedic sau că nu cunoşteau nimic despre victimă… din prima clipă au simţit doar că îşi fac datoria.

Caracterul unui salvator primează, indiferent de zi sau noapte, de oră, de tura de serviciu sau tura liberă… Instinctul său va fi mereu ghidat de focul lăuntric care nu este niciodată adormit…”, notează ISU Călăraşi pe pagina de facebook.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide