Dorinel Dincă, un nou mandat în fruntea AJF Călăraşi!

Mircea Brânduşă. Iarna, nouă, românilor, ne plac alegerile şi revoluţiile! Lipiţi de calorifer, să miroasă a ger şi să fie deschis televizorul şi dat la maximum. Ce repede au trecut 4 ani! Întorcându-ne în timp, înainte de debutul şedinţei Adunării Generale a fotbalului judeţean, din data de 17 februarie 2018, privind alegerea preşedintelui AJF, desfăşurată în sala de şedinţe a CJC, am auzit pe majoritatea celor 42 de delegaţi judeţeni prezenţi (din 49) spunând mai voalat sau nu, „TOT CU MOTANU MERGEM”! De parcă ar fi fost altă variantă!

La sfârşitul alegerilor, m-am alăturat celor care au salutat la unison CONTINUITATEA! DE CE? Am să vă redau mai jos aspecte interesante privind desfăşurarea acestor alegeri unice de la AJF Călăraşi. Spun asta pentru că pe fiecare post a fost doar un candidat. Fiind un singur candidat pentru funcţia de preşedinte, s-a votat la „liber”! Cu toate că au stat în umbra culorilor AJF încă de acum 4 ani, UNII dintre delegaţi (mai noi) se întrebau cine-i băiatul acela, singurul de altfel la costum şi la cravată din prezidiu. Era Dorinel Dincă, cel care acum 4 ani îmi mărturisea că „nu şi-ar vinde niciodată sufletul intereselor obscure ale fotbalului judeţean”.

Şi, s-a ţinut de cuvânt! Realizările au fost multe: promovări succesive în liga 3 şi reducerea considerabilă a incidentelor pe terenurile de joc în liga „tractoriştilor” şi cea a „căruţaşilor”. Revenind la subiectul principal, delegaţii prezenţi au înţeles că suntem în democraţia luminii ŞI AU SANCŢIONAT PRIN VOT DE BLAM echipele cu probleme financiare, mai ales pe cele ai căror reprezentanţi nu au fost prezenţi. Însuşi, dl Goga, delegatul FRF, s-a convins atunci când s-a anunţat rezultatul alegerilor finale că preşedintele Dincă a condus BINE fotbalul judeţean! În momentul anunţării rezultatelor finale, Dincă a strâns, diplomat, toate mâinile!

Secretarul de stat Ciprian Pandea, Deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte CJC, Marian Dinulescu, preşedintele Dunărea Călăraşi, Florin Brişan, preşedintele şi secretarul AJF Constanţa, Cârjilă, respectiv Guteanu, primari şi viceprimari din judeţ şi mulţi alţii. Toţi au ţinut discursuri măgulitoare la adresa lui Dincă, încurajând activitatea acestuia şi lista de proiecte pe care le va implementa în noul mandat.

În sfârşit, suntem în democraţia fotbalului românesc, zic asta pentru că  „MOTANU” trebuie neapărat să confirme rezultatele bune din primul mandat. Vin cu o întrebare retorică: DE CE A CÂŞTIGAT ATÂT DE UŞOR?! Dincă a câştigat pentru că niciun alt contracandidat nu a putut veni în faţa delegaţilor cu un program care să combată reuşitele lui! Şi la final (nu ştiu cine a gândit, dar bine a făcut), ca în „Break the Chain” (Rupe lanţul),  a răsunat imnul manifestării, One Billion Rising, salutând realegerea lui Dorinel Dincă în funcţia de preşedinte AJF! Întrebat de dl. GOGA, un personaj notoriu în FRF, dacă Dincă ar fi avut nevoie de sprijinul presei, cu multă modestie am răspuns: mass-media l-a sprijinit de fiecare dată când a făcut lucruri benefice fotbalului judeţean! În ceea ce mă priveşte, PREŞEDINTELE, poate confirma că în urmă cu 4 ani am fost printre cei puţini alături de el. I-am oferit sprijinul într-o situaţie specială.

Dar l-am şi criticat fără să deţin la acea vreme dovezi! Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că la protocolul oferit de dl Dincă, mulţi „binevoitori” se înghesuiau la masa bunăstării! Acum, când cel de-al doilea mandat a început să curgă, îmi permit, prin experienţa mea, să-i dau un sfat d-lui Dincă: costumul şi cămăşile stau frumos peste trupurile celor care au obţinut funcţiile din cadrul Biroului Executiv AJF, dar CONTEAZĂ doar calitatea umană de sub acestea. Mă refer aici la vechea şi totuşi NOUA ECHIPĂ: Radu Ion şi Dan Mircea, vicepreşedinţi, la Cornel Toma şi Aurică Jecu, reprezentanţii ligilor 5 şi 4, la secretarul Daniel Ştefan şi la preşedintele CJA, Cătălin Stroe. Acum, când „Motanu” a fost reales preşedinte, m-am liniştit.

Totuşi, ATENŢIE LA CE VA FI! Se anunţă o primăvară tumultoasă cu alegeri la FRF ale căror rezultate, cel puţin la ora asta, sunt greu de anticipat!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide