Dragoş Coman: „Noua Piaţă Centrală va fi un edificiu arhitectural de referinţă în zonă”

Prezent în cadrul unei emisiuni la Antena 1, viceprimarul Dragoş Coman a explicat cum va arăta noua clădire a Pieţei Centrale, afirmând că se doreşte crearea unui edificiu arhitectural de referinţă, cu elemente specifice arhitecturii româneşti tradiţionale.

„Ne dorim să realizăm o construcţie care să respecte specificul zonei, să fie şi utilă, şi să spargă din stilul clădirilor construite după Revoluţie. În toate discuţiile purtate cu arhitectul şef al oraşului, cu directorul Pieţe şi Oboare, dorinţa noastră a fost ca piaţa să arate oarecum în stilul arhitectural interbelic, să respecte un tipic românesc, de la materiale până la aspect. Terasa va arăta ca un pridvor românesc, acoperită cu ţiglă ceramică, se va folosi mult lemnul, vor fi suprafeţe vitrate mari iar pavajul va fi multicolor.”, a spus viceprimarul Coman.

Săptămâna trecută a început demolarea clădirii în care a funcţionat Piaţa Centrală, urmând ca spre finalul anului să demareze procedura de realizare a proiectului tehnic plus execuţia, valoarea estimativă a investiţiei fiind în jurul sumei de 4 milioane lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide