Drăgulin: „Acest Ștefănescu nu se poate lăuda decât cu plimbatul pe la televiziuni, nu a făcut nimic în viața lui”

Rodica Zaharia. În cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul PSD Călărași pentru anunțarea oficială a candidaților de la locale, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a avut un discurs destul de tăios la adresa unuia dintre candidați, primarul în funcție, Daniel Ștefan Drăgulin.

”Înainte de a intra în conferința de presă chiar am vorbit cu colegii mei să intrăm pe sintagma – Dulce pentru Călărași. După atâta acreală și minciuni gogonate ale lui Drăgulin, după perioada asta toxică pentru oraș, chiar îi trebuie o schimbare Călărașiului și atunci ”Dulce pentru Călărași” este ceea ce trebuie acestui oraș pentru că a suferit foarte mult cuplului Filipescu – Drăgulin. Sigur, Marius Dulce este emoționat el așa în general, dar nu este emoționat în relațiile cu oamenii.

Nu odată am fost cu el și cu colegul meu Cristodor prin oraș să vorbim cu oamenii, iar pentru asta sunt convins că vom câștiga, cu Marius, aici la Călărași. Am văzut că oamenii de aici sunt foarte nefericiți în ceea ce privește administrația publică locală din Călărași. Acum..Marius nu poate să îl atace pe Drăgulin, dar eu pot, sunt mai slobod la gură. Drăgulin, personajul ăsta este un personaj toxic pentru Călărași, din toate punctele de vedere.

Este un băiat care a încercat să îi fie bine pentru el, a candidat inițial de la PNL profitând de valul care l-am avut în 2012 pe USL, după care s-a dus la UNPR, a cochetat cu noi, cu PSD-ul dar nu l-am primit, a cochetat cu Mișcarea Populară, dar nu l-a primit, apoi s-a întors la PNL-PDL. A uitat de valul USL, a uitat de oameni și a uitat că nu poate fi primar pe viață. Oamenii din Călărași au un gust amar, știu lucrurile astea chiar de la oameni de aici, din Călărași, este poziția celor de aici vizavi de primarul și administrația pe care o au, este lamentabilă. E prea mult amar și prea multă bătaie de joc, prea multe umilințe la care au fost supuși și în municipiul Călărași și în județ.

Oamenii văd în noi o salvare, oameni care sunt apropiați de ei. Păi câte audiențe a făcut Dulce și câte a făcut Drăgulin vreodată? Dulce s-a întâlnit cu jumătate din orașul ăsta și pe străzi, iar Drăgulin nici nu s-a mișcat din mașina lui. Dar începe campania. Dulce își va vedea liniștit de campania lui, iar Drăgulin o să atace PSD-ul, Ponta, noi, UE, Bruxelles și extratereștrii, asta e în capul lui. Vizavi de PSD eu chiar pot să vă confirm că Drăgulin a bătut la ușile PSD-ului care au fost închise. Călărașiul nu are nevoie de astfel de personaje.

Călărașiul are nevoie de o schimbare.Iar pentru asta Marius Dulce trebuie să apuce taurul de coarne și să se repare tot ceea ce a făcut această administrație în ultimii ani de zile. Pentru că Marius Dulce este un om de-al lor, este popular și este ceea ce au nevoie, este un om normal, nu un personaj care se ascunde în turnul lui de fildeș, crede că este ales primar pe viață și funcția asta o merită pur și simplu. Marius Dulce va fi primar pentru că o merită, vă spun sigur”, a punctat Ștefănescu.

La rândul său, președintele Organizației Județene a PSD Călărași, Dan Eugen Cristodor, a declarat că susține spusele colegului său de partid, menționând că organizația județeană din care face parte nu a avut niciodată intenția să îl primească pe Drăgulin în PSD Călărași, doar l-a ținut în stand-by.

”Susțin tot ceea ce a zis domnul Codrin Ștefănescu vizavi de venirea domnului Drăgulin în PSD. Nu am spus-o niciodată în cadru oficial și anume că domnul Drăgulin a vrut să candideze pe PSD. În primul rând, domnului Drăgulin, conform statutului nostru nu îi permite codul de etică să candideze pe PSD. În al doilea rând, domnul Drăgulin a demonstrat că nu este un om de cuvânt. A spus în repetate rânduri și sunt sigur că aveți declarații de presă că ”acolo unde scuipă nu mai linge”, a spus în repetate rânduri că alături de PNL nu se simte acasă ceea ce demonstrează în că o dată că nu este un om de cuvânt, noi având deja informații că dânsul încerca ba la noi, ba la PNL.

Când am aflat acest lucru ușile s-au închis total. Nici nu am avut, ca să fiu sincer, intenții serioase, pur și simplu am vrut să îl ținem în stand-by, a fost o strategie a noastră. Și dacă tot vorbim de administrație dezastruoasă, le solicit președintelui Consiliului Județean și primarului să își asume public modul dezastruos în care au gestionat proiectul CL8. Le solicit public să își asume. Cu toții știm că avem nevoie de modernizare, aveam nevoie de acest proiect, dar făcut cu cap și făcut cum trebuie. Nu cumva societatea care a câștigat licitație, Hidroconstrucția, nu a lucrat la niciun șanț? Nu cumva au lucrat numai firme din Călărași sau de te miri de unde fără să fi lucrat vreodată așa ceva, sub antrepriză, cu materialele celor care au câștigat și pe sume la jumătate din cât s-a câștigat? De ce nu răspund cei care lucrează aceste staturi de plată?”, a adăugat Cristodor.

La rândul său și primarul Drăgulin a venit cu câteva completări pe marginea declarațiilor făcute de reprezentanții PSD.

”Eu întotdeauna am vrut și fac o altfel de politică. Eu mă încred în oameni și am considerat de fiecare dată  că o echipă răspunde solidar pentru tot ceea ce fac. Că nu se mai consideră o echipă este problema lor. Mie nu îmi place nici minciuna și nici dezinformarea. Văd că nici nu a început campanie și au și început cu minciuni și jigniri, lucruri cu care am fost obișnuit o perioadă de timp, chiar se uitaseră astea și am crezut că noua generație de politicieni, așa cum se numesc ei, au altă abordarea a activității politice.

Dar constat cu mare amărăciune că este bazată pe minciună, jigniri și dezinformare. Nu înțeleg ce vor să demonstreze cu chestiunile astea. Eu îi las în pace. Vizavi de audiențele de care spuneau, chiar vă dau niște date care pot fi verificate: în 2015, Drăgulin a avut peste 300 de audiențe, iar cei doi au avut în jur de 40, fiecare. Astea sunt date în afară de oamenii care mă așteaptă, zilnic, la ușă, în fiecare dimineață. Dacă am făcut sau nu am făcut, toate astea se văd în proiecte, să ne batem în proiecte.

Nu..acum.. vine un secretar adjunct de la București care în afară de emisiunile de la tv stă ascuns că nu are ce să facă. El vine să spună nu știu ce de mine când nici măcar nu îl cunosc. Iar ca să punctez și faza cu înscrierea mea în PSD spun că dacă nu m-ar fi vrut cei de la PSD și-ar fi lansat candidatul de foarte mult timp. Îmi pare rău că Bebe, deși îl cunosc și este tânăr în politică face niște afirmații care nu sunt reale și deranjează. Am avut o discuție la ei în birou în care mi-au spus foarte clar ”vii tu, fără  organizație” și nu am acceptat. Ei au mai spus că mai stăm de vorbă, după care, înainte să mă ridic de pe scaun domnul Virgil Diaconu mi-a spus ”dacă nu vii tu la noi în partid, ne punem candidatul nostru”. Și le-am zis ”puneți-l”. Iar spre plecare când le-am zis ca dacă mă duc eu la PSD ei au relatat ”ce să cauți tu la pnl”? Asta a fost discuția. Eu nu m-am milogit de nimeni, vă dau cuvântul meu de onoare.

Nici acum când am trecut în PNL. Iar la PMP la cine să mă duc? Chiar atât de prost să fiu? Astea sunt vorbe politicianiste aruncate fără să aibă cunoștințe, Eu cred că el (n.r. Codrin Ștefănescu) a venit în Călărași a doua oară, nu știe pe ce lume trăiește. Mai spune că s-a plimbat cu Bebe prin Călărași? Cum poți să pui așa ceva? Cum poți să minți în halul ăsta? Când s-a plimbat? Că îi vedea lumea. De regulă hoții strigă hoții. Păcat că am avut încredere în acești tineri politicieni că văd altfel politica. Dar tot cu mizerii o văd. Nu sunt departe ceea ce au fost înainte, sunt în aceeași zonă, a mizeriilor. Acum….și-au dat ei seama că nu mai sunt bun..extraordinar. Ca să ai același stil ca predecesorii tăi mi se pare total anapoda. Mai vin și cei de la centru să pună batista pe țambal și să fii de acord cu ei.

Mai vin și spun că școala nu e termină când eu, personal, am fost la doamna ministru Andronescu atunci. Eu, uite că am încercat și o termin în cei patru ani de zile, iar până la terminarea mandatului se finalizează lucrările, asta dacă și constructorul vrea să o termine. Spun asta pentru că firma care lucrează este Poha, deci..lucrează un pesedist acolo.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide