Drumurile județene din Călărași vor fi reparate/Președintele CJ, Vasile Iliuță a făcut inventarul acestora

După terminarea maratonului administrației locale din județul Călărași, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță a organizat o conferință de presă pentru a prezenta problemele cu care se confruntă comunele, dar și soluțiile găsite. „Am reușit să vizităm 48 de localități, orașe și comune unde am făcut o evaluare a modului de desfășurare a activității din toate primăriile județului Călărași și compartimentelor din cadrul primăriilor în legătură cu direcțiile Consiliului Județean. Am constatat că avem investiții în derulare, în 12 comune avem investiții cu apă, în 6 comune canalizare, în 31 de comune avem reabilitare de drumuri. Școlile pot fi deschise în data de 12 septembrie, în toate localitățile. Avem 18 școli și grădinițe pentru etapa programului de dezvoltare locală, unde s-a constatat că nu au avut avizul de funcționare de la DSP, au depus proiecte pe Ministerul Dezvoltării. Vor primi selecția prioritar pentru a putea să le autorizăm din punct de vedere al DSP.”

Din punct de vedere al străzilor asflatate, prședintele Vasile Iliuță spune că stăm foarte bine comparativ cu județele vecine. „Avem 332 de km asfaltați. Din total 685 km avem 178 pietruiți și 173 drumuri de pământ, întâmpinăm foarte mari probleme cu identificarea lor din cauză că ele au fost identificate ca drumuri județene, ele sunt astăzi într-o situație de drumuri agricole. Lățimea lor nu ne permite să putem face investiții pentru că intrăm în proprietățile oamenilor neavând lățimea de 14 metri cum spune legea, zona de protecție de 3 metri și banda de rulare. Încercăm cu administrațiile locale să găsim soluții să refacem proiectele parcelare pe zonele pe unde drumul județean are traseu să-l putem delimita, să putem să investim. Nu sunt drumuri care fac legătura între localități în Frăsinet – Valea Argovei, Gurbănești – Valea Argovei, Frăsinet – Mănăstirea, Chiselet – Mănăstirea, sunt drumuri de pământ care sunt în inventarul domeniului public al județului dar nu putem investi pentru că ar însemna să investim pe proprietățile oamenilor. Nu s-a ținut cont la timp că aceste drumuri vor fi drumuri județene. Ele au fost identificate ca drumuri agricole, din cauza inundațiilor din 2005-2006 s-au inventariat alte drumuri mai sus ca să nu mai existe riscul de inundații.”

Președintele CJ Vasile Iliuță a declarat că toate drumurile județene din Călărași vor fi reparate. „Am luat decizia să reparăm toate drumurile județene din Călărași, cele existente acum care pe 332 km asfalt, să facem reparațiile pentru a putea fi practicabile, Avem 60 de km care nu mai sunt în garanție și vor fi marcați de către constructor, iar pe cei 272 km vom intra cu investiții de marcaj, cu semne de circulație, semne rutiere.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide