Dunărea a pierdut dramatic, în prelungiri, meciul cu Hermannstadt

Arena Ion Comşa a găzduit duminica trecută, în faţa a aproximativ 2.000 de spectatori, partida dintre Dunărea şi FC Hermannstadt din cadrul etapei a 16-a a ligii I Betano. 

Precedată de un minut de reculegere în memoria celui care a fost Ion Simion, fost mare fotbalist călărăşean, partida a început echilibrat, ambele echipe practicând un joc prudent.

Prima mare ocazie a apărut abia în minutul 18, Vali Alexandru a prins un şut puternic de la circa 18 metri, balonul fiind respins cu greu de sub transversală de tânărul portar, Cătălin Căbuz.

Imediat, din corner, Alin Dobrosavlevici a reluat cu capul însă mingea s-a dus în plasa laterală. În minutul 23, Cătălin Straton a părăsit terenul, accidentat câteva minute mai devreme de atacantul Ştefan Blănaru care ar fi putut să evite contactul. Locul său a fost luat de Cezar Lungu care a debutat oficial în Liga I sub tricoul Dunării.

Centralul gălăţean, Viorel Cojocaru, cel care a condus şi “returul” din sezonul trecut al Ligii a 2-a, tot la Călăraşi, nu l-a sancţionat nici măcar cu un avertisment verbal atacantul sibian.

În minutul 41, Bodo Kanda e la un pas de gol, şutul său din preluare, din marginea careului de 6 metri, fiind cu greu respins de acelaşi Căbuz. Prima repriză se încheie aşa cum a început, sibienii preferând să se apere, chiar şi cu 6 jucători, decât să iasă la atac.

Un alt moment trecut cu vederea de centralul gălăţean s-a derulat în minutul 54. După ce i-a dat galben lui Răzvan Dâlbea în minutul 53, câteva zeci de secunde mai târziu, căpitanul oaspeţilor opreşte un balon cu mâna, nemaifiind sancţionat aşa cum ar fi trebuit tot cu cartonaşul galben de Cojocaru! Dunărea revine la construcţie, presează pe flancuri, o altă ocazie apaţinându-i lui Georgian Honciu care, în minutul 63, execută puternic o lovitură liberă de la vreo 26 de metri, balonul trecând pe lângă bara laterală.

Ultimele 20 de minute ale întâlnirii aparţin în totalitate echipei călărăşene însă sibienii vor da lovitura de graţie în minutul 4 al prelungirilor. Bogdan Rusu îl vede bine pe Lucian Dumitriu care avansează spre careul nostru şi de la 22 de metri prinde un trasor de excepţie la vinclu care-l lasă fără replică pe Cezar Lungu.

Hermannstadt câştigă nemeritat la Călăraşi. A avut de partea sa şi un arbitraj de cele mai multe ori părtinitor, în plus execuţia lui Dumitriu a fost unică.

Dunărea coboară pe 10 cu 17 puncte iar duminica viitoare va juca în Bănie cu U Craiova, partida fiind programată pe arena Ion Oblemenco începând cu ora 17.00.

Dunărea Călăraşi – FC Hermannstadt 0-1

A marcat: Lucian Dumitriu (90+4’)

Dunărea:  25. Cătălin Straton (1. Cezar Lungu, 23’) – 23. Filip Gligorov, 17. Alin Dobrosavlevici (cpt.), 35. Walace Da Silva, 27. Gaston Mendy – 11. Bodo Kanda (8. Stelian Cucu, 52’), Alex Bourceanu, 89. Georgian Honciu – 9. Nicolae Carnat, 29. Mediop Ndiaye, 19. Valentin Alexandru (21. Hamidou Keyta’).

Rezerve: 30. Alin Şeroni, 10. Valentin Munteanu, 4. Cristian Puşcaş, 5. Gabriel Simion.

Antrenor: Dan Alexa

Hermannstadt:1. Cătălin Căbuz – 2. Gabriel, 6. Cătălin Pîrvulescu, 30. Alexandru Dandea, 4. Ionuţ Stoica, 17. Daniel Tătar – 77. Tiberiu Serediuc (16. Besart Abdurahim, 49’), 5. Răzvan Dâlbea (25. Nemanja Mijuskovic, 61’), 44. Lucian Dumitriu – 9. Juvhel Tsoumou, 89. Ştefan Blănaru (90. Bogdan Rusu, 86’).

Rezerve: 12. Toma Niga – 87. Florin Acsinte, 14. Andrei Herghelegiu.

Antrenor: Vasile Miriuţă

Au arbitrat: Viorel Cojocaru (Galaţi) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Radu Ghinguleac (Bucureşti). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraş)

Observatori: Corneliu Fecioru, Mihai Stanciu (ambii Bucureşti)

Cartonaşe galbene: G. Mendy (31’), S. Cucu (85’) / C. Pîrvulescu (30’), R. Dâlbea (53’), L. Dumitriu (67’)

Dan Alexa acuză arbitrajul într-o singură direcţie

Dan Alexa s-a arătat extrem de nemulţumit de arbitrajul gălăţeanului, Viorel Cojocaru, din partida cu Hermannstadt (scor 0-1), reproşându-i acestuia cel puţin două faze pe care le-a judecat părtinitor.

Ştefan Blănaru ar fi trebuit să vadă cartonaşul galben după ce l-a faultat pe portarul Straton, lucru recunoscut şi de tehnicianul oaspeţilor, Vasile Miriuţă, iar Răzvan Dâlbea pe al doilea „galben” după ce a oprit un balon cu mâna în apropierea careului propriu.

„Nu doar Blănaru trebuia să ia cartonaşul galben. Problema e maniera de arbitraj a acestui arbitru pentru că nu vreau că mă gândesc la alte lucruri dar când te arbitrează acelaşi arbitru şi în primul joc face greşeli flagrante în favoarea celor de la Hermanstadt şi meciul acesta îl duce într-o singură direcţie… De ce nu a dat al doilea galben lui Dâlbea? A fost henţ, a jucat cu mâna şi-a mărit aria, a pus mâna pe ea, pentru mine lucrurile sunt clare dar asta este.”, a declarat Alexa la conferinţa de presă.

„Mă bucur că suntem o echipă în faţa căreia adversarii care vin la Călăraşi trag de timp din minutul 80 pentru a obţine un punct. Execuţia lui Dimitriu a făcut diferenţa.

Îl felicit, este o execuţie pe care rar o mai vedem în România. O înfrângere dureroasă dar mergem înainte pentru că mai sunt foarte multe meciuri. Urmează şi play-out-ul şi şansele sunt intacte în momentul ăsta.”, a mai spus antrenorul galben albaştrilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide