Dunărea Călărași a promovat în Liga I de pe primul loc

Dunărea Călăraşi este noua campioană a ligii a 2-a. Sâmbătă, la prânz, elevii lui Dan Alexa au câştigat partida cu Metaloglobus, din Pantelimon, scor 0-2, încheind sezonul pe primul loc în clasament.

După-amiază, la 3 ore distanţă de finalul jocului de pe Metaloglobus, campionii ligii a 2-a au fost premiaţi la Călăraşi, pe platoul din faţa Prefecturii chiar de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, sosit în oraşul brăzdat de apele Borcei de secretarul federaţiei, Gabriel Bodescu şi directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.

Jucătorii, antrenorii şi staful administrativ, condus perfect de preşedintele Florin Brişan au intrat în posesia tricourilor şi a medaliilor de campioni precum şi a trofeului acordat începând din acest an campioanei ligii a 2-a. Noul trofeu are o înălțime de 60 de centimetri și cântărește aproximativ 13 kilograme. Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint. Trofeul este transmisibil, la începutul fiecărui nou sezon fosta deținătoare urmând a primi o replică a acestuia.

Zeci de suporteri ai Dunării, de toate vârstele au participat la festivitatea de premieri la care au mai fost prezenţi şi reprezentanţii finanţatorilor, primarul Dan Drăgulin şi viceprimarul Dragoş Coman, din partea Primăriei şi a Consiliului Local Călăraşi, respectiv vicepreşedintele Marian Dinulescu şi consilierului pe problem de sport al preşedintelui Vasile Iliuţă, Dorinel Dincă, din partea Consiliului Judeţean Călăraşi.

Şi de data asta, galeria care şi-a susţinut favoriţii şi la meciul disputat la prânz în Capitală, a fost la înalţime realizând un fond sonor demn de marile echipe ale ţării şi nu numai.

Oficial, Dunărea a promovat în Liga I chiar de pe prima poziţie, performanţă la care doar doi oamenii au crezut din prima clipă: preşedintele Florin Brişan şi antrenorul Dan Alexa. Cu cei doi la timonă, Dunărea a pornit ascensiunea de pe locul 16 realizând în 35 de etape nu mai puţin de 92 de puncte.

Sezonul 2017 – 2018 va rămâne definitiv în istoria grupării de la malul Borcei. După doar 2 sezoane petrecute în L2, Dunărea urcă pentru prima oară în elita fotbalului românesc.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide