Dunărea Călăraşi, în Liga I – Istoria e făcută de oameni providenţiali: Florin Brişan şi Dan Alexa

O echipă în adevăratul sens al cuvântului – un manager şcolit în mediul privat, la una dintre cele mai mari companii din România şi din lume – Renault, Florin Brişan şi un antrenor titrat, ce a mai avut două experienţe de succes în ale promovării în Liga I, cu Poli Timişoara şi Rapid, Dan Alexa – a scris istoria modernă a clubului de fotbal Dunărea Călăraşi.

Pentru prima dată în istoria sa, Dunărea Călăraşi va evolua, din sezonul următor, pe prima scenă fotbalistică a ţării, graţie parcursului de excepţie din retur – 26 de victorii, 5 egaluri şi doar o înfrângere, atunci când la cârma echipei călărăşene s-au instalat preşedintele Florin Brişan şi antrenorul Dan Alexa. Împreună au reuşit să realizeze această performanţă sportivă de excepţie la clubul de pe malul Borcei, promovând, matematic, sâmbătă, 5 mai a.c., cu 5 etape înainte de final.

„Nu-mi vine să cred. Trăiesc momente incredibile. Nici nu am cuvinte să descriu bucuria pe care o simt în aceste clipe. Nu am să uit niciodată această zi de 5 mai 2018. Îi felicit pe băieţi, pe antrenori şi le mulţumesc celor care au pus umărul la dezvoltarea acestui vis: Primăria Călăraşi, Consiliul Local Călăraşi, Consiliul Judeţean Călăraşi, sponsori şi mai ales suporteri.”, au fost primele cuvinte ale preşedintelui Florin Brişan, după reuşita promovării.

Sâmbătă, Dunărea a câştigat detaşat partida de acasă cu Ripensia Timişoara, promovând cu 5 etape înainte de finalul stagiunii în prima Ligă din România. Deja, antrenorul Dan Alexa şi-a stabilit obiectivele pentru primul sezon în prima divizie. „Am creionat aşa în mare un plan, dar acum trebuie să ne ocupăm efectiv pentru că în Liga I este alt nivel, este mult mai greu. Vom încerca să fim o echipă care să nu retrogradeze în primul an, vom vedea ce buget avem ca să putem aducem jucători, nu foarte mulţi, dar trebuie să aducem. Cred că mai greu va fi să rămânem în prima Ligă pentru că în Liga I sunt echipe foarte bune, jucători foarte buni. Dacă nu eşti pregătit din toate punctele de vedere va fi greu să rămâi.”, a declarat Alexa.

Pe lângă banii primiţi de la Primăria şi Consiliul Judeţean Călăraşi, în acest sezon au intrat în bugetul clubului, mai mult ca oricând, bani şi din sponsorizări. Preşedintele AFC Dunărea 2005 Călăraşi, Florin Brişan, a anunţat că în ultimele 4 luni ale anului trecut s-au atras sponsorizări în cuantum de 4,6 miliarde lei vechi, record în condiţiile în care anual totalul nu depăşea suma de 1,5 miliarde lei vechi. „Firmele locale ne ajută, dar nu sunt sume mari. Sunt sponsori mici, dar una peste alta reprezintă ceva în bugetul clubului. La finalul celor 4 luni de anul trecut, am avut 4,6 miliarde lei vechi sponsorizări. Ceea ce a fost un record totuşi, clubul acesta nu a atras niciodată mai mult de 1-1,5 miliarde lei vechi pe an. Au rămas aceiaşi sponsori, anul acesta au mai apărut 2-3 dar cu sume mici gen 10 mii lei. Toţi declară însă că sunt alături de echipă, ne susţin probabil moral.”, a spus Brişan care a reamintit faptul că de curând AFC Dunărea 2005 Călăraşi are un nou sponsor tehnic, Acerbis, contractul fiind valabil pe 3 ani. „Am găsit un sponsor tehnic în perioada aceasta, în ceea ce priveşte echipamentul. E din Braşov. Acerbis e partenerul nostru tehnic pe o perioadă de 3 ani de aici încolo. Ne asigură tot ceea ce înseamnă echipament: de joc, de antrenament, de prezentare şi restul materialelor pentru antrenament. Săptămâna viitoare semnez un contract de publicitate cu o firmă din Bucureşti care va asigura panotajul, cu panourile de stadion şi care ne mai aduce nişte venituri suplimentare la fiecare meci, destul de consistente. Sunt deschis şi aştept în continuare sprijin şi din partea privaţilor. În toată perioada acesta am tot încercat să atrag cât mai mulţi…. Silcotub, pot să vă spun sigur că nu sunt interesaţi în a sprijini sportul, ei nu au în politica lor economică sportul. Au alte activităţi pe care le sponsorizează. La Dedeman, am mai vorbit pentru că urmează să vină în Călăraşi şi îi cunosc întâmplător şi au alte planuri…La Saint Gobain la fel am primit răspuns că nu decid ei şi că decizia se ia undeva în Franţa.Inclusiv la Renault am fost, şi eu lucrez cu Renault-ul din 1995, sunt comitete de direcţie în Franţa şi e cam greu să încheie contracte de sponsorizare”, a conchis Brişan.

În ceea ce priveşte licenţa pentru participarea Dunării la Campionatul Naţional Liga I, în sezonul 2018 – 2019, preşedintele Brişan a anunţat că aceasta a fost obţinută. „În urma analizării documentaţiei de licenţiere întocmită în conformitate cu Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair – play financiar de către membrii Administraţiei de licenţiere, clubul nostru a obţinut miercuri licenţa pentru L1. S-a muncit enorm la redactarea acestui document care include respectarea celor 5 criterii: sportiv, de infrastructură, de personal şi administraţie, juridic şi financiar şi care ne dă astfel dreptul de a evolua în liga I.”, a spus acesta.

Următoarea provocare majoră o reprezintă omologarea stadionului pentru liga I, demers demarat deja de Consiliul Judeţean Călăraşi care va bugeta în perioada imediat următoare o serie de investiţii, în conformitate cu reglementările LPF.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide