Dunărea Călărași, singura echipă de fotbal din România, de după Revoluție, care a obținut 10 victorii consecutive

Cu Florin Brișan – președinte și Dan Alexa – antrenor, Dunărea Călărași trece printr-o perioadă extrem de bună din punct de vedere al rezultatelor. Preluată de pe locul 17, atât de Brișan cât și de Alexa, Dunărea este acum pe locul 2, la doar un punct diferență de prima clasată, după ce a obținut 31 de puncte în 11 meciuri, înregistrând și o performanță statistică, după cum spunea antrenorul Dan Alexa, fiind singura echipă de fotbal de după 1989 care să aibă o serie de 10 victorii consecutive. Despre istorie a vorbit Alexa și atunci când a spus că această echipă este pe cale să reuşească o performanţă, în premieră pentru Călăraşi, promovarea în Liga I.

Antrenorul bănăţean s-a declarat extrem de mulțumit de condițiile de la Călărași, de faptul că salariile jucătorilor și ale staffului sunt la zi și a dat asigurări că nu intenționează să plece de la Dunărea, chiar dacă s-a spus că ar putea-o prelua pe Dinamo București. „Claudiu Niculescu este cel mai îndreptățit să devină antrenorul lui Dinamo acum”, a spus Alexa. Despre lot, Alexa a afirmat că în pauza de iarnă vor mai veni 3-4 jucători pentru a putea face față luptei pentru promovare la care se vor bate trei echipe, în opinia sa, Hermannstadt, Chindia Târgoviște și Dunărea Călărăși.

Rezultatele bune înregistrate până acum au atras atenția televiziunii care transmite Liga a II-a, președintele Florin Brișan spunând că Digi Sport va transmite, din nou, un meci al Dunării, cel de sâmbătă, jucat pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș.

În ceea ce privește finanțarea de la Primăria Călărași și Consiliul Județean, preşedintele AFC Dunărea 2005 Călăraşi, Florin Brişan, a declarat că există tot interesul pentru a se crea condiții prielnice obţinerii performanţei. „Dan Alexa a văzut la noi o schimbare. Jucătorii intră în cantonament înaintea jocurilor de acasă. Nu mai dorm aici la stadion ci la un hotel din oraş. Ţin să-i mulţumesc pe această cale patronului de la Hotel Hestia (n.r. Hristu Geambazu) pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Deplasările noastre se fac în condiţii optime. Efectiv nu ne-am mai bătut joc de echipă. Se doarme în hoteluri bune, transportul se face cu autocare moderne, alimentaţia şi vitaminizarea se fac ca la carte. Sunt eforturi care se depun în ideea de a obţine rezultatele scontate”, a mai spus Brişan.

Deși tribuna oficială e plină de potențiali sponsori, foarte puțini dintre aceștia susțin financiar echipa. „Fotbalul de performanţă se face cu bani. În ultima vreme am iniţiat câteva discuţii cu posibili sponsori, nefinalizate, din păcate. Mă refer la sponsorii mari. Au mai apărut firme mai mici care ne sprjiniă fie cu produse, fie cu bani. Le mulţumesc pentru că ne-au ajutat să depăşim această perioadă.”, a încheiat Brișan.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide