Dunărea, nici cal, nici măgar!

Sorin Anghel. E deranj mare la echipa de futsal a Dunării Călăraşi. După primele două etape, elevii lui Marius Pârciu au zero puncte, fapt ce a generat o stare de tensiune în vestiar. Înfrângerea de luni, de la Galaţi, scor 9-3, a fost cât se poate de dureroasă.

Călărăşenii au deschis scorul prin Valentin Andrei, s-au văzut egalaţi, însă au preluat din nou conducerea graţie aceluiaşi jucător. E clar că în prima etapă Marius Pârciu a greşit grav când l-a lăsat în tribună pe atacantul venit la Călăraşi de la CS Baloteşti. Dunărea s-a stins înainte de pauză, astfel că gazdele au intrat la cabine conducând cu 3-2. În partea a doua a jocului, Dunărea nici nu a existat pe teren, astfel că moldovenii au înscris la foc automat. Prin ploaia de goluri a celor de la United şi-a făcut apariţia şi o rază de speranţă, Marian Tudor reuşind singurul gol al Dunării din repriză a doua. Şi de această dată, lipsa de experienţă a elevilor lui Marius Pârciu şi-a spus cuvântul. În locul unor oameni cu experienţă, Pârciu a adus la Călăraşi trei tineri dornici de afirmare, dar incapabili să dea consistenţă jocului.

Pentru Dunărea urmează acum o pauză de trei săptămâni, timp suficient pentru ca echipa să capete consistenţă în joc. Din păcate, ritmul iarbă – sală – iarbă – sală este infernal, iar oboseala începe să se simtă foarte mult. Pentru a putea supravieţui în Liga I, echipa de futsal are nevoie de un lot de jucători foarte bine definit. Acum, Dunărea nu este nici cal, nici măgar. Jucătorii de fotbal se adaptează foarte greu la sală, iar lucrul acesta s-a văzut încă din prima etapă. La sală nu e o ruşine să loveşti mingea cu vârful, însă la iarbă o astfel de execuţie este considerată ca fiind o dovadă de tehnică deficitară.

Pe 29 septembrie, Dunărea va juca la Târgovişte. Victoria este absolut obligatorie. La o săptămână distanţă, la Călăraşi va sosi Autocatania Deva, una dintre formaţiile care şi-a propus câştigarea titlului de campioană. Ar fi greu ca Dunărea să mai spere la calificarea în play-off dacă nu va aduna nici un punct după primele patru etape.

În etapa a doua a Ligii I la futsal s-au înregistrat următoarele rezultate: Spicom Sf. Gheorghe – City US Tg. Mureş 1-3, Clujana Cluj-Napoca – Smart Bucureşti 3-0, CSMS Iaşi – Autocatania Deva 3-7, Progresul Focşani – Sportis Târgovişte 6-2, United Galaţi – Dunărea Călăraşi 9-3, KSE Tg. Secuiesc – FK Odorheiu Secuiesc 2-11.

Mâine, cu începere de la ora 18:00, Dunărea Călăraşi va disputa o partidă de verificare în compania echipei naţionale de futsal a României. Meciul se va disputa la Sala Polivalentă din Călăraşi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide