Dunărea s-a trezit prea târziu

Sorin Anghel. După Viitorul Axintele şi Gloria Buzău, Dunărea Călăraşi a mai făcut o victimă. Echipa antrenată de către Mirel Condei a învins cu 3-2 pe Metaloglobus Bucureşti. Practic, de când formaţia călărăşeană s-a despărţit de Virgil Bogatu, cele mai bune formaţii din Seria C2 au fost îngenunchiate de către echipa fanion a judeţului.

O serie de rezultate incredibile pentru Dunărea, însă fără nici un folos din punct de vedere al performanţelor. Trebuie totuşi să ţinem cont că la Călăraşi, în acest sezon, nu a existat un obiectiv precis. Ceea ce nu e deloc bine, mai ales că seria a fost foarte slabă. Din moment ce a promovat o echipă dintr-un sat cu 3.000 de locuitori, de trei ori mai mic decât Modelu, putem trage concluzia că Dunărea ar fi trebuit să forţeze un pic.

Ca de obicei, nu s-a dorit mai mult. Lotul de jucători este numeros, dar slab din punct de vedere calitativ. Fotbaliştii cu adevărat valoroşi se pot număra pe degetele de la o singură mână. Sezonul viitor se anunţă unul mai dificil din mai multe puncte de vedere. FRF a anunţat că vor fi doar 4 serii de Liga a 3-a, fiecare de câte 18 echipe. Vor retrograda ultimele cinci. Sigur, Dunărea va fi peste linie. Dar pentru asta trebuie să facă transferuri, să aducă jucători care să fie atraşi de Călăraşi.

Capcana este una uriaşă în acest moment şi vine din partea futsalului. În Liga I de futsal, Dunărea va fi văzută la televizor, iar fiecare jucător o să-şi dorească să joace mai mult acolo decât la fotbal, unde nu vin mai mult de 4 chiori şi un beţiv.

Victoria Chirnogi a pierdut ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon. Urban Titu s-a impus în fata chirnogenilor cu 1-0. Golul dâmboviţenilor a fost marcat din offside, iar la faza imediat următoare s-a acordat penalty pentru gazde. Petre Ungureana a ratat de la punctul cu var şi a stârnit un imens val de supărare în comuna primarului Irinel Roman. Informaţia că autorităţile locale nu sunt dispuse să sprijine fotbalul local suficient de mult încât Victoria să activeze în continuare în Liga a 3-a a stârnit un puternic val de nemulţumiri.

În aceste condiţii, Roman va face tot posibil ca echipa antrenată de către Virgil Niţoi să nu se întoarcă în Liga Tractoriştilor. Misiunea primarului nu este deloc grea. Trebuie doar să îi convingă pe toţi consilierii locali că fotbalul este cel mai bun ambasador al unei localităţi. Vara aceasta se anunţă deosebit de călduroasă pentru microbiştii din Chirnogi, dar mai ales pentru primarul Irinel Roman. Asta dacă e primar…

Etapa a 25-a / Rezultate
D. Călăraşi – Metaloglobus    3-2
Juventus Buc. – R. Feteşti    5-0
Rapid II – Sportul Stud. II    0-3
CSM Focşani – V. Axintele    0-3
Eolica – Gloria Buzău     0-3
V. Chirnogi – Urban Titu    0-1
CSM Râmnicu Sărat a stat.

Etapa a 26-a s-a desfăşurat joi, 30 mai de la ora 18.00.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide