Dunărea va continua să (în)cânte tot sub bagheta lui Ionel Ganea

Sorin Anghel. Sportul călărăşean a avut două dileme în această vară. Rămâne sau nu rămâne Sania la Călăraşi. Şi rămâne! Rămâne sau nu rămâne Ganea la Călăraşi. Şi Ganea rămâne! Sania este liderul din teren al echipei de handbal despărţirea de acest jucător emblematic ar fid uş la pierderi uriaşe pentru HC Dunărea Călăraşi. Ganea este tot un lider, numai că şi-a agăţat ghetele în cui de câţiva ani şi încearcă să-şi dovedească priceperea în meseria de antrenor. A ajuns pe Borcea şi a promovat echipa în Liga a 2-a, iar dorinţa conducerii a fost că fostul internaţional să rămână la echipă. În cele din urmă, Ganezu a acceptat provocarea şi va antrena pe Dunărea.

A încercat să aducă la Călăraşi în plus de profesionalism în organizarea clubului. N-a fost pretenţios atunci când a venit vorba despre salariul său, semn clar că îşi doreşte ca Dunărea să fie o rampă de lansare în cariera sa de antrenor şi un loc unde să poată lucra în linişte. Ionel Ganea este excepţional de bun cu jucătorii. Nu se trage de şireturi cu ei, dar este meticulous în planificare, în detalii. Este o persoană agreabilă când ajungi să-l cunoşti şi poate să râdă de el însuşi, să glumească pe seama lui. Nu ştiu dacă cei care au antrenat la Călăraşi înaintea lui au avut această capacitate. Venirea sa la Dunărea a reprezentat ceva fascinant. S-a umplut stadionul nu pentru că echipa are aproape de a promova în Liga a 2-a. Oamenii au venit ca să-l vadă pe Ganea. Şi n-au fost “decât” vreo 2.000. A fost cea mai interesantă numire de antrenor de care a avut parte gruparea “galben-albastra” din ultimii 20 de ani.

Până acum, tehnicienii care ajungeau la Călăraşi trebuiau să adere la “filosofia” locală. Când Dinulescu l-a adus pe Ionel Ganea, toţi cei din club au trebuit să accepte ideea că vor trebui să se încline în fata gândirii lui dacă vor ca Dunărea să promoveze în Liga a 2-a. Lucrurile nu trebuie să se schimbe nici de acum înainte. Nu e doar o chestiune care ţine de respect, ci şi de progres. Ganezu va avea în echipă să tehnica un preparator fizic şi un maseur şi are misiunea să remodeleze Dunărea Călăraşi după chipul său, conform propriei sale gândiri.

Din punct de vedere psihologic, echipa de fotbal trece printr-un moment bun şi se poate vedea printr-o nouă lumină. Reconstrucţia care va avea loc în această vară nu trebuie să terorizeze pe nimeni. Schimbările din conducere sunt cunoscute déjà. Urmează cele din staff-ul tehnic şi din lotul echipei. Ionel Ganea nu este antrenorul perfect, dar poate că tocmai asta îl face îndrăgit de către călărăşeni. Îşi doreşte să aducă la echipa 6-7 jucători de valoare certa. www.liga2.ro a scris că Dunărea l-a vrut pe portarul Claudiu Baican, de la FC Zalău, care a mai evoluat şi pe la Săgeata Năvodari. Lista cu noile nume din vestiar o deţine doar antrenorul în acest moment. Publicum amator de fotbal îşi doreşte să afle cât mai repede pentru cine vor merge în tribună din toamnă, însă dacă Ganea nu doreşte încă să pronunţe omul, dorinţa trebuie să îi fie respectată. Nu la infinit, însă.

Cât timp echipa a fost în Liga a 3-a, nimeni nu s-a arătat interesat să pregătească pe Dunărea. Acum, după ce echipă a promovat şi vizibilitatea clubului va fi mult mai mare, la poarta stadionului s-a făcut coada de antrenori.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide