EcoAqua Călărași/Toaleta NU este coş de gunoi!

Compania de Apă ECOAQUA SA CĂLĂRAŞI deserveşte (asigură întreţinerea) sistemelor publice de canalizare-epurare având ca obiect preluarea apelor uzate menajere şi industriale din localităţile Călăraşi, Olteniţa, Urziceni, Lehliu Gară, Fundulea şi Budeşti.

Întreţinerea acestui sistem de canalizare este foarte mult îngreunată de faptul că, în particular, cetăţenii deversează, prin toaletele din locuinţe sau direct în conductele publice, o cantitate foarte mare de materii şi materiale care NU AU CE CĂUTA într-un sistem de preluare a apelor uzate menajere: haine, cârpe, materiale de igienă personale, deşeuri solide, pungi şi recipiente PVC, materiale de construcţii, grăsimi şi seuri animale, uleiuri alimentare sau auto şi, mai ales în această perioadă, restul provenit din distilarea fructelor (borhot).

Aceste materiale înfundă sistemul de canalizare, obturează treptat secţiunile conductelor reducând capacitatea de preluare a apelor uzate menajere şi blochează funcţionarea staţiilor de pompare ape uzate. Efectul blocajelor generate de aceste materiale este resimţit în primul rând tot de locuitorii din zonă, urmare a refulării de ape reziduale încase, pe proprietăţi sau spaţii publice. Pe lângă neplăcerile cauzate de refularea dejecţiilor care în sine generează disconfort şi chiar ameninţare la adresa sănătăţii publice, nu este deloc de neglijat mirosul provenit din canalizare atunci când această se blochează.

Supunem atenţiei populaţiei că toaleta din locuinţă şi sistemul de canalizare stradal NU REPREZINTĂ coş de gunoi. Sistemul de canalizare este destinat a prelua exclusiv apele uzate menajere şi pluviale, orice alte materii, obiecte, materiale ajunse în sistem va necesita intervenţii multiple, care consumă importante resurse financiare şi umane, suportate indirect tot de către Dumneavoastră.

ECOAQUA va interveni de fiecare dată când se constată disfuncţionalităţi ale sistemului de canalizare, dar ţinând cont de faptul că primii afectaţi de acestea sunteţi Dumneavoastră, facem un nou apel prin care va rugăm să luaţi toate măsurile pentru o utilizare a toaletelor din locuinţe şi a sistemului de preluare a apelor uzate menajere îngeneral, strict pentru scopul pentru care sunt destinate.

Va mulţumim!

ECOAQUA SA CĂLĂRAŞI

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide