Ecoaqua solicită cetăţenilor să protejeze apometrele pe perioada rece

ECOAQUA SA Călăraşi comunica clienţilor săi că au obligaţia să ia măsuri de protejare a apometrelor, atunci când  acestea se află în interiorul proprietăţii individuale.

Astfel, utilizatorii de la imobile case individuale sunt sfătuiţi să se asigure că este pus etanş capacul pe căminul de apometru, iar dacă acesta este într-o zonă deschisă, ar trebui protejat şi apometrul cu robinetele de manevrare printr-un material termoizolant (vată minerală,  polistiren).

De asemenea, dacă există în instalaţia interioară robinet de prelevrare apă, folosită pe perioada rece, acesta trebuie să fie izolat termic cu vată minerală. Reamintim că nu este indicat să se lase robinetul să curgă cu debit foarte mic, ca măsură contra îngheţului, deoarece apometrele noi cu transmitere la distanţă, sunt mai performante şi vor înregistra aceste consumuri, mărind astfel considerabil valoarea facturii.

Pentru utilizatorii de la imobile condominii (scări de bloc) recomandăm, pentru apometrele amplasate în subsoluri, reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie  pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a apometrelor, iar în cazul existenţei apometrelor pe casa scării este necesar ca ferestrele şi uşile de acces în scara să fie închise etanş.

Îngheţarea apometrului determină blocarea şi deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea căminului său lipsa apei în instalaţia interioară. Protejarea apometrului, precum şi protejarea şi verificarea instalaţiei interioare pe traseul de la apometru până la consumator este obligaţia utilizatorului, conform prevederilor contractului de furnizare.

În cazul în care apometrul sau instalaţiile de apă se defectează ca urmare a îngheţului, nefiind protejate corespunzător, utilizatorul va suporta costurile înlocuirii acestora.

Eventualele probleme legate de funcţionarea apometrului sau în general a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pot fi semnalate la dispeceratele cu program non stop ale sucursalelor din aria de operare.

DISPECERAT SUCURSALA  ECOAQUA CĂLĂRAŞI

TELEFON: 0242.313.720

Email: dispecerat.ecoaqua@yahoo.com

Localităţi în operare: Călăraşi, Lehliu-Gară, Fundulea, Lehliu, Dorobanţu, Nicolae Bălcescu, Lupşanu

DISPECERAT SUCURSALA ECOAQUA OLTENIŢA

TELEFON: 0242.510.279

Email : disp_ecoaqua_oltenita@yahoo.com

Localităţi în operare: Olteniţa,  Budeşti, Şoldanu, Crivăţ

DISPECERAT SUCURSALA  ECOAQUA  URZICENI

TELEFON: 0243.254.723

Email: office1@ecoaquaurziceni.ro

Localităţi în operare: Urziceni

Departament comercial

ECOAQUA SA Călăraşi

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide