Ecoprovocarea şi Ecoambasadorii Şcolii Roseţi – luptă pentru mediu!

Ecoprovocarea este o competiţie educaţională pe teme de mediu, organizată de Asociaţia ViitorPlus şi având ca sponsor principal compania Tenaris, cea mai mare producătoare de ţeavă din lume.

La concurs participă patru echipe, patru şcoli – două din jud. Sălaj (Zalău) şi două din Călăraşi. Competiţia începută în toamna anului trecut se va încheia în 15 mai 2013. Toate activităţile care se desfăşoară în cadrul acestui concurs sunt exclusiv pe teme de mediu: campanii de conştientizare, ore de educaţie ecologică, igienizări de spaţiu verde, târguri de resurse, colectare selectivă etc. Şcoala Roseţi, prin echipa de 10 ecoambasadori, organizează frecvent, aproape zilnic, activităţi ecologice. Joi, 03.04.2013, copiii, însoţiţi de prof .ecoambasador Virginia Narcisa Vasile şi Elena Constantin, au mers pe străzile comunei într-o amplă campanie de conştientizare a populaţiei pe tema colectării raţionale şi selective a deşeurilor. Tuturor trecătorilor le-au oferit un pliant, le-au vorbit despre reciclare, le-au oferit o floare şi le-au cerut în schimb…un zâmbet. Oamenii au fost nesperat de receptivi şi emoţionaţi de acest gest. Acţiunea s-a bucurat de prezenţa Luciei Cojocaru, coordonator zonal ViitorPlus care a monitorizat îndeaproape întreaga acţiune. Ecoambasadorii au avut printre ei şi un licean de la Danubis, Liceu cu care Şcoala Roseţi se află în echipă în această competiţie!

În aceeaşi zi, elevii ecoambasadori au igienizat 1.000 m pătraţi de spaţiu verde din incinta curţii şcolii: au săpat, au greblat, au plantat trandafiri şi au semănat seminţe de flori ornamentale. Dir adj Cârjilă Daniel a felicitat toţi copii voluntari care s-au dedicat înfrumuseţării parcului verde al şcolii.

Prof. Virginia Narcisa Vasile a concluzionat la sfârşitul celor două acţiuni:

„Elevii şcolii Roseți vor să fie exemplul pozitiv de care comunitatea are atâta nevoie pentru că se ştie că „nu stăpânim natura decât supunându-ne ei”. În plus, nu trebuie să fii psiholog pentru a afirma că starea de confort psihic, pe care ne-o dorim cu toţii, este condiţionată de mediul curat  în care ar trbui să trăim. Şi nu trebuie să fii dascăl pentru a te bucura când vezi nişte copii uitând de provocările Internetului şi luminând un colţ de natura…”

1 Comentariu

  1. diana
    13 aprilie 2013 - 20:39

    Frumos! Scoala Roseti poate fi mandra!

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide