Ediția a VII-a a Zilelor Comunei Jegălia – 3 zile de sărbătoare!

În zilele de 23, 24 și 25 august, toți cetățenii comunei Jegălia și nu numai au fost invitați de primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, la o nouă ediție, a unuia dintre cele mai importante și frumoase evenimente culturale, dedicate comunității.

Primăria Jegălia, cu sprijinul Consiliului Local și al agenților economici din localitate, a organizat ediția a-VII-a Zilelor Comunei, trei zile pline de activități cultural-sportive, dar și un bogat program artistic, pentru toate gusturile.

Vineri, 23 august, a fost prima zi de sărbătoare a Zilelor Comunei Jegălia. În cadrul bazei sportive din satul Iezerul, începând cu ora 17:45, s-a desfășurat acțiunea  „Aleargă pentru sănătate!”, sub forma unui cros pe un traseu bine stabilit, destinat tuturor celor care vor să facă mișcare, indiferent de vârstă.

De la ora 18.00 a urmat o serie de concursuri: Frumusețe și atelaj hipo; Întrecere cai viteză; Întrecere funie; Cele mai haioase bancuri și un concurs surpriză, alergarea pe o distanță de 50 metri cu piciorele în sac.

Pe perioada desfășurării programului a existat o expoziție de utilaje agricole ale fermierilor locali. De asemenea, crescătorii de animale din comună au avut posibilitatea de a-și prezenta publicului cele mai frumoase exemplare de bovine, suine și ovine.

Muzica și divertismentul au fost asigurate de interpreți și formații locale, cât și din localitățile învecinate. Sâmbătă, 24 august, a fost o zi plină de evenimente ce au bucurat sufletul celor prezenți în cea de a doua zi a sărbătorii Zilele Comunei Jegălia.

Începând cu ora 10.00, în cocheta sală de sport din satul Jegălia, s-a desfășurat Ediția a VI-a a Cupei „Tricolorul” la lupte libere, o întrecere oficială, coordonată de Federația Romană de Lupte Libere, la care au participat 120 de sportivi și sportive, legitimați la 10 cluburi: CS Amara, CS Cumpăna, ACS 23 August, CS Medgidia, CS Rapid, CS Mangalia, CS Poseidon Limanu, CSM Călărași.

La finalul competiției, ACS Tricolorul Jegălia, în urma rezultatelor acumulate pe cluburi, s-a clasat pe Locul I, urmată de CS Amara și CSM Călărași.

La această competiție, ACS Tricolorul Jegălia s-a remarcat prin următorii sportivi:  LOC I – Iordan Viorel, ctg. 52 kg; Tănase Daria, ctg. 44 kg; Neagu Vlăduț, ctg. 38 kg; Neagu Bianca, ctg. 32 kg; LOC II – Biru Florentina, ctg.60 kg; Ciută Iuliana, ctg. 46 kg; Sămulescu Mihai, ctg. 44 kg; Minea Cătălin, ctg. 32 kg; Moraru Laurențiu, ctg 28 kg; Mocanu Denisa, ctg. 50 kg; Buzatu Cătălina, ctg. 29 kg. LOC III – Biru Ana Maria, ctg. 60 kg; Zainea Marius, ctg. 38 kg; Minea Andrei și Litu Alexandru, ctg. 22 kg; Adam Ștefania, ctg. 50 kg.

După amiază, la ora 18.00, pe scena amplasată în satul Gâldău, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă. A urmat mesajul primarului Vasile Aurel către locuitorii din cele trei sate aparținătoare comunei Jegălia:

„Bună ziua, dragi prieteni! Bună ziua, dragi invitați! Mă bucur că azi sunteţi lângă noi şi lângă mine, în special. Vă doresc tuturor să vă simţiţi cât mai bine! Am promis întotdeauna că facem din sărbătoarea comunei o tradiţie. Poate acum, aceasta nu este de amploarea celor din anii trecuţi, poate şi din cauza că anul acesta resursele au fost mai subţiri, din cauza calamităţilor sau a altor motive.

Mulţumesc domnilor consilieri locali, domnului Nițu Marian, doamnei Cucu Adriana şiurmătorilor sponsori pentru sprijinul alocat organizării acestui eveniment: SC Apollo Properties SRL; SC Agroprod SRL; SC Dorde SRL: SC Morar Pan SEL; SC Nik  Agro SRL; SC Iordagromad SRL; PFA Tudor George; SC Agro Mih SRL; SC Mia Com SRL; I.I. Loloț Costel; SC Agrohag SRL; SC Agrozootehnica Pietroiu SA; I.F.Kiru Victor; SC Emi Agro SRL; SC Agrobad SRL; SC Carmih SRL; SC Axxis Tel Compaany SRL; SC Nutresan SRL. La mulți ani!”

Programul artistic a început în jurul orelor 19:00, iar în deschiderea spectacolului au urcat pe scenă copii de la Școala din Jegălia. Apoi, ansamblurile artistice din comună și localitățile învecinate au încântat asistența prin varietatea dansurilor populare prezentate.

Înainte să înceapă recitalurile artiștilor consacrați, în aplauzele publicului spectator, primarul Aurel Vasile a fost premiat ca fiind: „Gospodarul Nr. 1 al comunei Jegălia”! După care, chiar domnia sa, a acordat diplome de apreciere pentru amenajarea domeniului public din fața gospodăriilor proprii, locuitorilor din cele trei sate. Jegălia: Premiul I, Cârlig Stela; Premiul II, Gheorghe Dorin Adrian; Premiul III, Simion Vasile. Iezeru: Premiul I, Bucur Ionuț; Premiul II, Manea Radu; Premiul III, Marin Nicolae. Gîldău: Premiul I, Cristea Raul; Premiul II, Musliu Gheorghe; Premiul III, Marin Sterea.

După care s-a dat start muzicii! Lorena a întreținut atmosfera cu muzică de petrecere. În ropotele de aplauze ale celor prezenți, au urcat pe scenă Angelica Stoican și Mioara Velicu, reprezentante de seamă ale folclorului din Oltenia și Moldova. Pentru cei tineri, Mircea Eremia a oferit un recital de muzică ușoară excepțional. Aproape de miezul nopții, locuitorii comunei au admirat minunatul foc de artificii, moment în care s-a cântat, “La mulți ani!” comunei Jegălia.

Prima parte a celei de a treia zi a sărbătorii comunei Jegălia a fost dedicată micilor artiști, care au cântat și dansat pe scenă, toți primind cadouri sub forma unor dulciuri din partea organizatorilor. Aurel Vasile, aținut să adauge: „Bravo copii! Voi sunteți viitorul comunei Jegălia! Felicitări!”.

În jurul orei 19:30, a avut loc festivitatea de premiere a 16 familii, care sărbătoresc împlinirea a 50 de ani de căsătorie. Maestru de ceremonii a fost primarul Aurel Vasile, care, cu emoție în glas, a dat citire următoarelor cuvinte:

„Doi oameni pot face multe lucruri împreună, dar cel mai frumos dintre toate este să împartă o viață. Vă dorim ca viața dumneavoastră să fie frumoasă pentru amândoi și să vă bucurați de cei dragi!” Apoi a invitat pe scenă familiile sărbătorite:

Tudora și Florian Neagu, Silvia și Gheorghe Ciaun, Victoria și Leonid Sârbu, Maria și Constantin Ciaun, Maria și Traian Ene, Gica și Ion Loloț,Maria și Neculai Șerban, Stana și Dumitru Martin, Gica și Nicolae Chivu,Georgeta și Gheorghe Tudor, Ioane și Gheorghe Chirea, Gherghina și Ovidiu Pacione, Ecaterina și Radu Niță, Ioana și Tudor Tănase, Maria și Alexandru Sergiu, Constantina și Ion Dragomir.

Personal, primarul Aurel Vasile a înmânat domnilor diplomele și o șampanie, iar doamnelor o cutie de bomboane rafinate. După poza de grup și tradiționalul „La mulți ani!”,

Aurel Vasile s-a adresat locuitorilor cu următoarele cuvinte: „Aceste familii sunt rădăcinile comunei noastre. Să ne trăiască întru mulți ani! Pentru că eu mi-am terminat misiunea, vă spun , bună seara tuturor, Jegălia, Iezeru, Gâldău și celor din comunele învecinate! Sper să vă distrați la fel de bine ca și în serile precedente!”.

Programul artistic din ultima seară a fost unul de excepție. Constantin Măgureanu, Jeni Nicolau, Cristian Rizescu și Steliana Sima au încântat asistența cu recitaluri extraordinare de muzică populară. Manifestările dedicate comunei Jegălia s-au încheiat cu un recital disco pentru tineret, marca, Hevito!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide