„Elfii lui Moș Crăciun” au sosit anul acesta cu bucurii pentru Ilona Fotă, un copil ce are nevoie de ajutor

Ilona Fotă este elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Mircea Vodă Călărași, iar profesorii și colegii ei s-au gândit să îi facă o bucurie în acest an de Crăciun. Ilona nu se poate bucura pe deplin de copilărie din cauza bolii de care suferă (leucemie mieloidă acută) astfel că, pentru a se putea însănătoși cât mai repede, Școala Mircea Vodă și Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioaie au organizat anul acesta a doua ediție a spectacolului „Elfii lui Moș Crăciun” pentru  a o ajuta pe Ilona.

Luni, 19 decembrie, în sala de spectacole a Centrului Cultural Județean, s-a desfășurat spectacolul de Crăciun al Școlii Mircea Vodă, având ca scop strângerea de fonduri pentru micuța elevă.

Cu o participare mult mai numeroasă ca anul trecut, în fața unei săli pline, copiii de la școlile din municipiu și județ s-au întrecut în a-și evidenția talentele prin cântece de iarnă, colinde, tradiții de Crăciun, dansuri și poezii.

Au participat toți elevii claselor primare și gimnaziale ale Școlii Mircea Vodă, elevi de la Școala Gimnazială Carol I, Palatul Copiilor, Școala Gimnazială nr.1 Jegălia, Școala Ștefan Vodă, Școala Grădiștea, Școala nr.1 Ciocănești, Școala Mihai Viteazul Călărași.

Elevi ai școlilor participante la spectacolul umanitar au confecționat podoabe de Crăciun, dar și alte unități de învățământ și-au făcut simțită prezența și sprijinul, trimițând pentru Ilona produsele realizate de copii: Școala Nicolae Titulescu Călărași și  Nicolae Bălcescu – com. Alexandru Odobescu.

Spectacolul a fost deschis cu moment emoționant susținut de Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic România Filiala Călărași și Centrul de Zi pentru Persoane cu Handicap Călărași, beneficiarii spectacolului umanitar realizat anul acesta în primăvara.

Timp de mai bine de 3 ore, scena Sălii Barbu Știrbei a fost plină de culoare și emoție sinceră. La final, directorul Școlii Mircea Vodă, prof. Alina Lotrea, alături de Daniel Iordăchioaie și profesorii școlii care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, le-a mulțumit tuturor participanților și celor care au dat o mână de ajutor pentru strângerea de fonduri.

„Mulțumim celor prezenți în sală pentru donațiile directe făcute la fața locului, mulțumim pentru sprijin Rodicăi și lui Marius Nache (Lem’s) și Taniei Georgia Vasile (fosă elevii a școlii noastre), coordonator echipă Analize Business Creditare Direcția Sisteme și Tehnologia Informației BCR. Tuturor cadrelor didactice și elevilor, sincere aprecieri pentru efortul depus! S-au strâns, pentu început, 4.600 lei. Noi am cântat și am dansat astăzi pentru Ilona! Dar și pentru un crez: acela de a dărui semenilor.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide