Emil Dumitru: „Președintele Iliuță trebuie să dea o explicație despre trimiterea sa în judecată”

Deputatul Emil Dumitru, președintele interimar al PNL Călărași, a vorbit în cadrul conferinței de presă de la sediul organizației despre trimiterea în judecată, de către DNA, a președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, sub acuzațiile de abuz în serviciu, fals și șantaj, spunând că acesta este obligat să iasă cu o explicație publică.

„Eu vă spun foarte clar nu voi tolera astfel de comportamente în care cineva se comportă cu instituțiile statului ca fiind pe propria moșie. Dacă cineva își imaginează că e stăpân peste oameni, peste administrație, se înșeală amarnic și lucrul ăsta l-am văzut zilele trecute.

Domnul președinte Iliuță ar trebui să dea o explicație, mai ales că suntem într-o competiție politică, și am văzut că în conferința lor de presă nu au spus absolut nimic despre acest lucru. Și eu, ca și cetățean al județului, așteptam o explicație să înțelegem ce s-a întâmplat cu domnul procuror, a fost sau nu amenințat, ce s-a întâmplat cu cei 10 salariați, au fost sau nu falsificate documente, dacă tot vrem să fim onești și să facem dreptate până la capăt… În percepția publicului, oamenii politici sunt etichetați ca fiind în fel și chip. Dacă noi ca politicieni nu avem o conduită morală care să dea un anume trend în societate, e complicat să credibilizăm clasa politică din România.

Nu degeaba am spus că sunt oameni care sunt verificați la intrarea în birou să nu cumva să aibă ceva pe ei, să fie chemați la orele 16.00, după program vinerea, să li se ceară tot felul de materiale, care mai de care mai ciudate, doar doar va pleca sau să-i găsim ceva să-i băgăm în comisia de disciplină ca să-i dăm afară. Dacă asta este gândirea și managementul la nivel județean sau municipal, eu vă spun foarte clar că nu arată a administrație care să respecte profesioniștii din instituții și să se concentreze pe obiectivele politice pe care și le-au asumat în campanie.”, a spus președintele PNL Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide