Exponatul lunii la Muzeul Dunării de Jos/ Macheta vasului amiral al flotei engleze – HMS Victory

Muzeul Dunării de Jos expune în luna decembrie 2015, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, macheta vasului amiral al flotei engleze HMS Victory.

Macheta este realizată manual, la scara 1:50, din lemn de fag, tei, paltin şi brad, de către Titus Cristescu, călărăşean specialist în aviaţie şi turism, cu o mare pasiune pentru navomodele.

Aceasta este a treia colaborare dintre pasionatul navomodelist şi Muzeul Dunării de Jos.

HMS Victory a fost nava amiral a flotei britanice în Bătălia de la Trafalgar, sub comanda amiralului Horatio Nelson. Construcţia ei a început în anul 1759 şi a fost lansată la apă în anul 1765.

Bătălia navală a avut loc la 21 octombrie 1805, în largul Capului Trafalgar, Spania. Ea a avut loc între flota Regatului Unit şi flota unită franco – spaniolă, rezultatul ei fiind înfrângerea aliaţilor franco – spanioli, dar şi moartea amiralului Nelson.

Vernisajul mini expoziţiei va avea loc joi 26 noiembrie, începând cu ora 13.00, la sediul muzeului din strada Progresului, 4 şi va fi deschisă până la sfârşitul lunii decembrie, în fiecare zi, între orele 10.00 – 18.00.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide