Expoziția Dagaro-Restituiri a fost vernisată la Muzeul Municipal Călărași

Joi, 12 februarie, în cadrul Muzeului Municipal Călărași a avut loc vernisajul expoziției de sculptură Dagaro-Restituiri, expoziție ce va fi găzduită în perioada februarie-martie. Dagaro este numele de artist al autorului lucrărilor – David Buzgar, un român născut la Sibiu, educat la Timișoara, emigrat în lumea largă și stabilit în Baleare. Lucrările prezente la Călărași prin bunăvoința autorului și a organizatorului pentru România – Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, au mai fost expuse începând cu anul 2013 la Castelul Pelișor și la Muzeul Satului din București. Expoziția conține un număr de 66 de lucrări din care 65 realizate din metal și piatră și una din lemn.

Prezenți la vernisaj au fost coordonatorul Muzeului Municipal, Florin Rădulescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Prahova, Constantin Stere, primarul de Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, deputatul Aurel Niculae, viceprimarii Marius Dulce și Virgil Dumbravă, consilierul local Dan Cristodor, directorul Direcției Județene pentru Cultură Călărași, Sorin Danciu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu și directorul Muzeului Dunării de Jos, Marian Neagu.

Mă bucur extrem de mult că suntem al treilea oraș care găzduiește această expoziție de sculptură în România. Operele sunt de o valoare considerabilă și mulțumim organizatorului pentru că a ales Muzeul Municipal Călărași. Invit toți iubitorii de artă din Călărași să viziteze această expoziție”-primar Daniel Ștefan Drăgulin.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Medicamente expirate, descoperite în depozitul unei farmacii din municipiul Călăraşi

În urma unui control efectuat la o famacie din Călărași, polițiștii au descoperit aproape 450 de tipuri de medicamente cu...

Închide