Expoziție de artă plastică la Călărași „Doi Călători” – Gheorghe Mosorescu și Florian Mihăilescu

Duminică, 14 aprilie 2019, la ora 13, la Muzeul „Dunării de Jos” Călărași, sediul din str. Progresul nr. 4, se va vernisa expoziția „DOI CĂLĂTORI”, a artiștilor plastici Gheorghe Mosorescu și Florian Mihăilescu.

Expoziția este curatoriată de criticul de artă Ana Amelia Dincă, are sprijinul conducerii Muzeului „Dunării de Jos” Călărași, reprezentată prin Valentin Parnic și va rămâne deschisă publicului pentru vizitare în perioada 14 aprilie – 10 mai 2019.

Afiș de Victor Grigore (muzeograf la Muzeul „Dunării de Jos”Călărași)

Gheorghe Mosorescu este scenograf, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România,președintele Filialei Brăila a UAPR și vine pe simezele călărășene cu o serie de pasteluri reprezentând„parfumul unor vremuri și al unor lumi, al unor locuri, lucruri și amintiri, mărturisite”. (A. Dincă)

Lucrare de Gh. Mosorescu

Florian Mihăilescu revine cu o a doua expoziție în spațiul călărășean (prima pe 25.03.2017, http://obiectiv-online.ro/expozitie-de-pictura-la-calarasi/), având ca vector de imagine apa, specificul Călărașiului. Pictorul Florian Mihăilescu este profesor la Liceul de Arte Plastice „N. Tonitza” București, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, președintele Comisiei profesionale a Filialei de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAPR.

Lucrare de Florian Mihăilescu

Într-un scurt interviu,pictorul Florian Mihăilescu ne-a mărturist că „expoziția este o întâlnire între doi vechi prieteni, eu cunoscându-l pe George Mosorescu de aproape douăzeci și cinci de ani, așa că acest eveniment reprezintă un moment de bucurie pe care dorim să vi-l împărtășim din toată inima”.

 Foto – Gh. Mosorescu (stânga) împreună cu Florian Mihăilescu (dreapta)

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide