Fii preventiv pentru a nu devenii victima hoţilor de păsări şi animale!

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă şi că sunt persoane care urmăresc, în această perioadă, câştigarea de sume de bani nu prin practicarea unei munci cinstite, ci prin comiterea de furturi de păsări şi animale, pentru prevenirea acestei categorii de infracţiuni, se recomandă asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor, garajelor, padocurilor sau coteţelor, asigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii. Nu uitaţi că unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri!

Animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi aceată posibilitate!

Atelajele înhămate, lăsate nesupravegheate pe stradă, constituie un pericol pentru circulaţia publică, dar şi o tentaţie pentru răufăcători.

Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu invite în curte persoane care, sub pretextul vânzării diferitelor produse, încearcă să cunoască toate împrejurimile curţii şi modul în care este asigurată securitatea animalelor şi păsărilor, iar în situaţia în care intră în contact cu persoane amatoare să cumpere animale, să reţină, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează.

Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa.

Respectând aceste măsuri minime de prevenire cetăţenii vor evita să devină victima hoţilor, având în vedere faptul că prejudiciile create de aceştia sunt foarte greu de recuperat, animalele şi păsările furate fiind sacrificate rapid.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
9 Decembrie 2015/Horoscop

BERBEC Iubiţi prea mult bunăstarea şi confortul pentru a recunoaşte că pentru moment nu treceţi printr-o perioadă financiară bună. Consideraţi...

Închide