Filipescu a spus ADIO candidaturii la Consiliul Judeţean

Rodica Zaharia. Chiar dacă a mai făcut, de-a lungul vremii, declaraţii cu mai multe înţelesuri, Răducu Filipescu a declarat săptămâna aceasta că nu mai doreşte sub nicio formă să mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte al instituţiei pe care o conduce de 11 ani.

„Nu mai vreau sub nicio formă să candidez la Consiliul Judeţean. Eu am spus din capul locului că nu mă mai înscriu în nicio cursă electorală. Ce voi face în continuare este altceva, oricum mandatul meu de preşedinte al PNL Călăraşi este până în 2017 şi nu trebuie neapărat să fii în administraţie ca să fi preşedintele partidului”, spune Filipescu.

Întrebat dacă ţinteşte o carieră de senator, preşedintele CJC a menţionat că se mai gândeşte, glumind că ar putea viza şi o candidatură la Primăria Călăraşi.

„Asta este o altă problemă. Oricum, la Consiliul Judeţean nu mă mai înscriu, poate la Primăria Călăraşi, mă gândesc, asta e pentru primarul Drăgulin ca să nu mai poată dormi în noaptea asta. La Consiliul Judeţean este suficient şi zic eu, gata cu administraţia. Acum avem în prim plan alegerile locale. Vom face nişte sondaje în toate cele cinci oraşe şi vom vedea care vor fi posibilităţile de a prezenta cei mai buni candidaţi. Apoi vom face un sondaj la nivel de judeţ pentru că trebuie să ştim fiecare unde se aşează. După ce aşezăm candidaţii la primării, trecem la candidatul pentru Consiliul Judeţean, oricum într-o lună vom avea sondajele finalizate pentru toate cele cinci oraşe şi abia apoi vom putea lua deciziile finale. Vedeţi, Consiliul Judeţean este oarecum diluat. Atâta timp cât se candidează la masa verde, trebuie făcut un sondaj să vedem cum stă partidul şi apoi să vedem care va fi liderul ce trebuie susţinut de PNL.”

Filipescu a mai fost chestionat şi vizavi de viitorii candidaţi, acesta trecând în revistă doar trei nume, Ivanciu, Iliuţă şi Dinulescu.

„Da, avem mai multe nume, dar nu o să vi le spun acum, vouă. Oricum, începem să ne pregătim, asta este clar. Atât Vasile Iliuţă, cât şi Marian Dinulescu pot fi candidaţi atât la Consiliul Judeţean Călăraşi, dar şi la Primăria Călăraşi, dar mai sunt şi alţii. Avem şi tineretul care poate să meargă pe linia a doua, viceprimari, etc, dar tineretul trebuie pregătit. Deocamdată, Viorel Ivanciu, Vasile Iliuţă şi Marian Dinulescu sunt nume viabile, dar poate o să mai nominalizăm, trebuie să vorbim şi cu parlamentarii să vedem ce vor şi ei.”

Aceeaşi sursă a mai precizat că intenţionează câştigarea a 16 posturi de consilieri judeţeni, dar şi crerea unui tandem politician experimentat – politician tânăr.

„Eu ştiu că lumea vrea tineret, oameni noi, dar eu aş merge pe tandemul unul experimentat cu unul tânăr, ne trebuie oameni cu viziune care să ştie fiecare pas cum să-l facă. Noi aşa vizăm preşedinte – vicepreşedinte, primar – viceprimar, asta îşi doreşte PNL-ul. O altă ţintă a noastră este să luăm 16 consilieri judeţeni şi să nu facem alianţă cu nimeni, dar nu se ştie ce va fi.”

În ceea ce priveşte candidaţii la localităţile din judeţ, Răducu Filipescu spune că şi-ar dori ca PNL Călăraşi să îşi păstreze numărul de primari pe care îl are în prezent, în caz contrar ar fi situaţia devinind una jenantă.

„La capitolul primari de comună, vrem să avem câţi avem acum, 41. Dacă coborâm sub acest număr ne facem de râs. Bine, acum asta nu ţine numai de noi, ţine şi de voinţa lor, oricum toţi vor să candideze. Sunt unii care, după părerea mea, nu mai au şanse să iasă şi mai sunt unii cu probleme penale.”

1 Comentariu

  1. Cristi
    24 aprilie 2015 - 16:23

    Nu mai avea nicio sansa. PNL este terminat la Calarasi. Nu poti sa ai pretentii cu Dinulescu si Filipescu…

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Dinulescu: „Cu noul mod de alegere al preşedintelui ne vom întoarce la şuşanelele din Consiliul Judeţean”

Reîntoarcerea la alegerea în mod indirect, din rândul consilierilor judeţeni, a preşedinţilor de Consilii Judeţene, variantă la care au agreat...

Închide