Filipescu consideră că cei care au plecat pe ordonanţa „traseiştilor” nu au cum să-şi piardă mandatele

Decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională ordonanţa traseiştilor îşi produce efectele de la momentul pronunţării încolo. Astfel că instituţia în cauză a lăsat la latitudinea Parlamentului soarta celor care şi-au părăsit deja partidele. Lăsând la o parte faptul că e greu de crezut că vor fi sancţionaţi în vreun fel de parlamentari, preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, crede că este greu de aplicat vreo sancţiune şi din punct de vedere procedural.

„Poziţia PNL este poziţia preşedintei PNL care a zis că trebuie să îşi piardă mandatele. Părerea mea este că nu prea au cum să şi le piardă. Nu văd cum. În momentul în care tu faci un gest pe o Ordonanţă dată de Guvernul României, acea Ordonanţă a produs nişte efecte şi vine Curtea Constituţională şi spune că este neconstituţională, ea devine neconstituţională din momentul în care s-a pronunţat. Dacă Ordonanţa s-ar fi dat permanent, nu pentru 45 de zile, de aici încolo îşi înceta efectele. Ea trebuia judecată atunci, în cele 45 de zile. Dacă se merge pe varianta că se pot întoarce, problema este dacă nu îi primeşti ce se întâmplă? Că dacă îi dai afară din partid ei îşi pot păstra mandatele. Dar dacă nu îi primeşti după ce ei au plecat, îşi păstrează sau nu mandatul? Aici este un joc legislativ şi de interpretare care rămâne să fie lămurit. Dacă mâ întrebi ce am putea spune noi, liberalii, despre chestiunea asta… mi-e foarte greu să spun ceva, acum mă refer la liberalii de la Călăraşi, nu la alţii. Că fiecare a plecat, unul a plecat în mod fair-play şi a zis plec şi sănătate, alţii au plecat pe dedesubt, alţii nu au plecat deloc şi mai bine plecau… deci, sunt 1.000 de cazuri.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide