Filipescu: „Dacă un primar şi un funcţionar public sunt cercetaţi în acelaşi dosar, primarul rămâne pe funcţie iar funcţionarul pleacă acasă. Nu este corect!”

Iniţiativa legislativă a senatorului liberal călărăşean Răducu George Filipescu a creat numeroase discuţii privind oportunitatea acesteia, liderul PNL Raluca Turcan afirmând chiar că partidul pe care îl conduce nu o va susţine.

Senatorul Filipescu spune că s-a bazat pe cazuri concrete atunci când a luat decizia de a avea această iniţiativă, spunând că este discriminatoriu ceea ce se întâmplă acum.

„Aş vrea să dau o explicaţie foarte clară şi aş porni de la ideea că am promis atunci când am spus că voi candida la Senat că multe dintre chestiunile care mie mi se par în neregulă voi încerca să le corectez. Una dintre aceste probleme este exact situaţia funcţionarilor publici aflaţi în cercetare penală. Constituţia spune clar că oamenii sunt egali în faţa legii, nu trebuie să existe discriminare. Păi, de ce funcţionarii publici nu sunt trataţi în mod egali ca toţi ceilalţi. Au fost reacţii că am apăra funcţionarii care sunt hoţi. Dar nu este vorba de asta, că noi încercăm să apărăm funcţionarii care fură. Noi încercăm să creăm o armonie între legi, în aşa fel încât toată lumea să fie tratată în mod egal pentru aceeaşi faptă. Vă prezint următorul scenariu: apare în consiliul local un proiect, consilierii îl votează, proiectul respectiv merge la un serviciu să fie pus în practică, acolo lucrează un funcţionar public şi unul contractual. Se promovează, iar la un moment dat se constată că proiectul este greşit, se crează, poate, chiar şi o pagubă şi atunci toţi cei care au semnat sunt trimişi în judecată. Și consilierii locali, viceprimarul, primarul şi cei doi funcţionari. Dintre toţi, cel care pleacă acasă, i se întrerupe contractul de muncă, este funcţionarul public. De ce!? Funcţionarul ăla are şi el familie, are copii, în schimb el ajunge pe străzi. De ce el rămâne fără serviciu iar toţi ceilalţi care au participat în aceeaşi măsură la această decizie îşi continuă activitatea fără nicio problemă. În timpul ăsta familia rămâne fără susţinere financiară şi, după vreo doi, trei ani de procese se constată că este nevinovat. Se întoarce la locul de muncă, trebuie să îi dai banii inapoi pentru toată perioada, dar nu se mai repară ce s-a întâmplat”, a explicat Filipescu.

Acesta spune că, în partid, colegii au considerat că e bine să se îndepărteze de faptul că a avut această iniţiativă deoarece nu e momentul politic oportun. Senatorul mai spune că i s-a dat dreptate pe fond.

„Probabil că nu este momentul politic oportun. Poate că eu, plin de abnegaţie, de dorinţa de a face treabă şi acolo, poate că m-am grăbit. Dar poate nici de acum în următorii doi ani nu o să fie momentul politic bun. Ori eu m-am angajat faţă de cetăţeni să îndrept unele lucruri. În cei 12 ani de administraţie am întâlnit situaţii în care oamenii şi-au pierdut casele, şi-au pierdut familiile, şi-au distrus cariera, iar în final au fost declaraţi nevinovaţi.”, a concluzionat senatorul liberal.

Filipescu admite că dacă i se va cere sau dacă cosemnatarii iniţiativei îşi vor retrage susţinerea va renunţa să o mai promoveze.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide