Filipescu vrea în alegeri 50,00001% pentru PNL

Președintele PNL, Răducu Filipescu, și-a făcut calculele pentru alegerile locale din această vară și spune că pentru formațiunea pe care o conduce nu își dorește decât cu puțin peste 50%. Acesta a spus că e bine ca toate partidele să obțină peste 5% pentru ca voturile să nu se împartă doar între PNL și PSD.

„Avem nevoie ca toate partidele să facă procente. Nu este bine să fie două partide pentru că atunci când sunt numai două ce pierde unul câștigă celălalt. Eu nu vreau decât un procent de 50,000001, să mor dacă vreau mai mult de atât. Atâta vrem noi și nu mai mult. Restul să se împartă în cinci partide dacă se poate.

Nu voi fi pe lista de consilieri județeni. Ce să caut eu pe listă? De ce să mă trec acolo dacă mă duc la Parlament, nu facem jocuri de imagine.

La Oltenița lucrurile s-au așezat. Au fost niște discuții, niște dezacorduri și s-au rezolvat. Căpraru nu a spus niciodată că nu mai candidează, au fost doar niște probleme care trebuiau limpezite și s-au limpezit.

„Cariera politică a lui Aurel Nicolae o văd demult stinsă… Să nu aibă grijă de mine că nu plec nicăieri. El fabulează, este dezorientat total că a rămas el și încă unul. Îi e frică că îi adun candidații? Păi tot ce e bun vine la PNL, nu contează de unde vin, noi știm să alegem.”

Marea speranță a UNPR-ului era că va veni Daniel Drăgulin cu 7000-8000 de voturi și care va scoate un consilier și jumătate și poate ar mai scoate o jumătate de consilier sau poate unul și jumătate pe localitățile din Călărași. Dar, după părerea mea, a face 5% fără Drăgulin la Călărași, pentru UNPR e greu. Eu le doresc să facă, dar nu văd cum ar putea. Spun asta pentru că partidele care vor face 5% sunt clar două, PNL și PSD. Mai departe, dacă face UNPR 5% este un mare semn de întrebare, cu Drăgulin făcea sigur, că va face ALDE sau nu 5% fără Dragu este iar un mare semn de întrebare, iar cu PSRo și la ăstia este complicat să facă 5%. Ori lucrul ăsta nu e ok să facă două partide tot și restul nimic. De aceea, eu mă rog ca și celelalte partide, ALDE, PSRo și UNPR să facă 5%, dar ca să îi ajutăm noi să facă 5% ne e foarte greu că vrem să facem noi 55.

Retragerea lui Iliuță din funcția de co-președinte:

„Despre retragerea lui Iliuță din funcția de co-președinte așa foarte clar nu mi-a zis niciodată de ce. A zis ceva de genul… noi suntem două săbii de așa natură încât nu intrăm în aceeași teacă, ia mata campaniile în cârcă, ca de obicei și du-le. Acum… cârca mea duce de 25 de ani. Iliuță rămâne prim-vicepreședinte, o să mai apară discuții la semnarea de hârtii, dar o să mai am o discuție cu el să vedem de ce o să răspundă ca și vicepreședinte pentru că va fi în conducerea campaniei electorale. El nu semnează liste în noua sa calitate, dar nici eu nu pot semna listele fără ca el să fie de acord.”

„Vom avea și un eveniment de lansare a candidaților. Este posibil să vină la Călărași și Blaga și Gorghiu undeva în jur de 17 aprilie, dar nu este stabilită data sigur. Oricum, noi am stabilit candidații pentru aproape toate localitățile.”, a mai spus Răducu Filipescu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ajută și tu participând la Spectacolul umanitar „Vestitorii Primăverii”

Școala Gimnazială Mircea Vodă, împreună cu Centrul Cultural Județean Călărași și Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioaie, vă așteaptă astăzi,...

Închide