Florian Belu, un primar care doreşte să-şi respecte promisiunile

Mircea Brânduşă. În data de 11 iunie a.c., Florian Belu a devenit primar, cu acte în regulă, al comunei Unirea. Funcţie pe care o va ocupa până în mai 2020, perioadă în care va încerca să finalizeze cât mai multe obiective asumate în campanie. A iniţiat şi participat la o serie de activităţi care spun foarte multe despre omul Florian Belu.

La închiderea anului şcolar spunea: „Astăzi un an şcolar se încheie şi unul nou va începe în luna septembrie. Cu toţii suntem mândri de voi, iar rodul efortului cadrelor didactice şi al elevilor este demn de apreciat. Şcoala trebuie să se afle în centrul vieţii comunităţii noastre, iar în calitate de PRIMAR VREAU SĂ CREEZ O LEGĂTURĂ PUTERNICĂ ÎNTRE ŞCOALĂ, PĂRINŢI ŞI AUTORITATEA LOCALĂ, prin care să obţinem performanţe şcolare. Felicitări tuturor şi vă urez o binemeritată şi frumoasă vacanţă!”.

Pe 7 Iulie, ziua investirii în funcţia de primar cuvânta: „Am avut azi la depunerea jurământului de învestire în funcţia de primar, emoţii mari. Vă mulţumesc încă o dată vouă, tuturor, pentru încrederea acordată! Este o zi importantă pentru noi toţi. De aici, comuna Unirea începe un lung şi anevoios drum. Simt o mare răspundere, dar sunt un om luptător şi sunt sigur că vom reuşi împreună!”.

La solicitarea prefectului Iacob, a participat la discuţii pe tema adoptării O.U.G. nr.18/2017 privind Asistenţa Medicală Comunitară şi demersurile care trebuiesc făcute în vederea înfiinţării acestor posturi. Ca om cu credinţă în Dumnezeu, a participat la Slujba de începere a lucrărilor de consolidare la turlei Bisericii Sfântul Nicolae din comuna Unirea, iar în  perioada 24-28 iulie a iniţiat o acţiune de igenizare a cimitirului din comuna Unirea făcând apel la cetăţeni şi la proprietarii mormintelor să dea o mână de ajutor, în spiritul tradiţiei, să se implice şi să participe la curăţenie.

Pe 13 august a fost invitat alături de ansamblul folcloric „UNIREA” în cadrul Festivalului Internaţional de folclor “HORA MARE”, iar pe 14 august a invitat locuitorii la Căminul Cultural Unirea să vizioneze împreună un program de muzică şi dansuri tradiţionale.

Pe 11 septembrie a participat la deschiderea anului şcolar, prilej cu care s-a adresat asistenţei: „Probabil mai emoţionat ca mine sunt doar cei de clasa zero, pentru că eu sunt aici în triplă calitate: în primul rând de fost elev al acestei şcoli, în calitate de părinte, şi nu în ultimul rând, de reprezentant al Primăriei. Vă urez, dragi elevi, mult succes în noul an, dar şi profesorilor şi părinţilor deoarece contribuie, în mod egal, la formarea viitorului comunităţii noastre. Vreau să mă faceţi să intru la cheltuieli la sfârşitul anului şcolar, ca să vă premiez!”

Pe 23 septembrie, de „Ziua Mondială a Curăţeniei” având ca slogan „Dacă nu ne este indiferentă lumea în care trăim, ziua curăţeniei ar trebui să fie în fiecare zi!”, a organizat acţiuni specifice menite să conştientizeze cetăţenii că păstrarea curăţeniei în locurile unde trăiesc şi muncesc, ca şi în locurile publice, contribuie la menţinerea unui mediu curat şi, implicit, la protejarea sănătăţii.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la 1 octombrie, a fost sărbătorită printr-un eveniment amplu. Mesajul transmis locuitorilor de vârsta a treia a fost unul emoţionant: „Cred că marcarea acestui eveniment deosebit de important este o formă de respect pe care o arătăm unei generaţii care a îndurat multe pentru ca noi, astăzi, să ne putem bucura de toate privilegiile vieţii. Este modul nostru de a ne arăta recunoştinţa faţă de părinţii noştri, faţă de bunicii noştri, faţă de toţi cei care ne-au fost alături de-a lungul vieţii. La mulţi ani! Dumnezeu să vă dea multă sănătate! Ţin să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi buna desfăşurare a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Fără muncă asiduă şi determinarea celor care au făcut posibil ca despre acest eveniment să se vorbească, nu am fi reuşit să ne respectăm promisiunea făcută la prima ediţie, aceea de a realiza o a doua ediţie şi mai reuşită. Astfel, ţin să mulţumesc sponsorilor, partenerilor, celor care au asigurat paza şi ordinea publică, artiştilor, invitaţilor care ne-au onorat cu prezenţa, voluntarilor şi nu în ultimul rând dragilor mei unireni care au demonstrat o dată în plus că merită orice efort şi cărora le promit că vor avea parte de multe astfel de evenimente. Vă mulţumesc tuturor, iar dacă am omis pe cineva, vă asigur că nu am făcut-o cu rea credinţă, ci mai degrabă din cauza faptului că numărul celor implicaţi în reuşita acestui eveniment este foarte mare. Sănătate şi o viaţă cât mai lungă şi plină de bucurii, alături de cei dragi!”. La eveniment au participat şi preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea şi dna senator, Roxana Paţurcă, care le-a transmis locuitorilor: „La mulţi ani, tuturor participanţilor, sănătate şi tot binele din lume!”.

După programul de lucru din primărie, Florian Belu se întoarce cu plăcere la locurile unde s-a format profesional. „Natura e senzaţională aici şi, dacă ştii să te porţi cu ea, te răsplăteşte. Mă relaxează extraordinar natura, ia ascultă!”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
BRCT Călăraşi, refuz din partea consilierilor judeţeni PSD pentru folosinţa gratuită a Centrului de Afaceri

Săptămâna trecută, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, s-a supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind prelungirea închirierii cu titlu...

Închide