Forfotă mare, la Roseţi, de Moş Nicolae!

Mircea Brânduşă. Ziua de 6 decembrie este una specială pentru copiii de pretutindeni, totodată fiind şi începutul sărbătorilor magice ale anotimpului alb. Duminică, 6 decembrie, creştinii ortodocşi l-au celebrat pe Sfântul Nicolae. Oare câţi dintre noi nu am aşteptat cu emoţie această zi să vedem ce găsim în ghete? Dacă am fost cuminţi, Moş Nicolae ne-a răsplătit cu daruri multe, iar dacă am fost neascultători şi răi drept recompensă am primit doar o nuieluşă. De câţiva ani, Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseţi, sărbătoreşte ziua de Moş Nicolae într-un mod mai aparte, dăruind dulciuri tuturor copiilor din sistemul de învăţământ. Nu, nu este vorba de campanie electorală!

De fapt este o acţiune cu scop mai degrabă caritabil: „Dăruim aceste dulciuri în speranţa că vom picura un strop de bucurie în sufletele copiilor noştri!”, preciza acesta. Un gest admirabil care cu siguranţă poate să prindă contur şi în alte comune călărăşene. Tradiţia a fost păstrată şi în acest an, astfel că luni 7 decembrie, primăria Roseţi a organizat o acţiune denumită sugestiv „În lumea Sfântului Nicolae”. Partenerii acestei acţiuni au fost copiii instituţiilor de învăţământ din comună.

Dis de dimineaţă era forfotă mare în clasele Şcolii Gimnaziale I. Rosetti, elevii, şcolarii, precum şi cei mici de la grădiniţă şi-au lustruit bine ghetuţele încă de duminică şi-l aşteptau cu mare nerăbdare pe Moş Nicolae care, obosit de atâtea drumuri, urma să-i răsplătească cu multe daruri. Astfel, prof. Daniel Felea, directorul Şcolii a primit vizita d-lui primar Nicolae Râjnoveanu care, împreună cu consilierii primăriei, a oferit pungi cu dulciuri tuturor copiilor. Mai întâi, au poposit la Şcoala din Deal, acolo unde toţi cei mici de la ciclul primar şi grădiniţă şi-au primit încântaţi cadourile.

La Şcoala din sector, bucuria a fost şi mai mare deoarece copiii fac parte din familii cu situaţii materiale precare, iar dl Râjnoveanu, Moş Nicolae în acest caz, a venit încărcat ca în fiecare an de când îşi exercită funcţia de primar. Directorul unităţii de învăţământ, d-na învăţător Râjnoveanu Daniela, l-a însoţit pe dl primar în clasele curate şi frumos decorate, acolo unde edilul a ţinut să facă fotografii cu elevii şi unde a discutat cu învăţătorii şi profesorii, menţionând că aceste vlăstare ale comunei merită din plin dulciurile, nefiind nevoie şi de nuieluşe… Aproximativ 500 de copii l-au aşteptat bucuroşi şi fericiţi pe Moş Nicolae arătând încă de mici că sunt încrezători în spiritul acestei sărbători, căci sufletul lor încă păstrează inocenţa unică a copilului de la sat.

Consilierul educativ, prof. Virginia Narcisa Vasile, le-a vorbit micuţilor, în săptămâna premergătoare acestei prime sărbători de iarnă, despre importanţa zilei de 6 decembrie, despre faptul că românii au fost dintotdeauna păstrători de tradiţii şi obiceiuri, precum şi despre semnificaţia uriaşă a gestului de a oferi. În toate cele 20 de clase vizitate, Nicolae Râjnoveanu a fost primit cu aplauze şi i s-a cântat tradiţionalul „La mulţi ani”! A fost înconjurat cu multă căldură de copiii care l-au invitat să asiste la un scurt program artistic având ca temă: „Tradiţii şi obiceiuri româneşti cu lucrări artistico-plastice şi practice „Ghetuţa lui Moş Nicolae!”. Locuitorilor adulţi ai comunei Roseţi, Moş Nicolae le-a adus un sac de realizări ale primarului Râjnoveanu pe parcursul anului 2015: Recepţia pe 7 decembrie a proiectului transfrontalier româno-bulgar, având ca obiectiv dezvoltarea regională Roseţi – Silistra prin asfaltarea a 16,8 km de străzi comunale; Finalizarea proiectului pe măsura 322 în cadrul căruia s-au construit staţie de clorinare a apei menajere, staţie de epurare a apelor uzate, înfiinţare celulă cu raze infraroşii pentru distrugerea microorganismelor din apa menajeră. Modernizare Cămin Cultural cu dotări de birotică şi echipamente tehnice ultramoderne.

În pragul sărbătorilor de iarnă, primarul Nicolae Râjnoveanu le transmite tuturor concetăţenilor săi, colaboratorilor, funcţionarilor şi angajaţilor din primărie, linişte sufletească, sănătate, fericire şi un sincer „La mulţi ani!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Călăraşi, un oraş prea mic pentru o echipă atât de mare

Sorin Anghel. De când cu drama din clubul Colectiv, la nivel naţional s-a declanşat o adevărată isterie în ceea ce...

Închide