Fotbal / Analiza unui tur de campionat încheiat la înălţime

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi a încheiat turul de campionat pe locul întâi în Seria C2, la egalitate de puncte cu Delta Tulcea. Derby-ul dintre cele două formaţii se va consuma la primăvară, pe terenul dobrogenilor. Mircea Ştefan, golgheterul şi căpitanul călărăşenilor, este de părere că acum, la jumătatea sezonului, promovarea grupării „galben-albastre” este rezolvată în proporţie de 50-60%.

Din păcate, misiunea nu este tocmai una uşoară. Dunărea a mai fost de câteva ori în ultimii 20 de ani în situaţia de a urca în Liga a 2-a, dar clasa politica locală a trasat drept obiectiv evitarea promovării. Să sperăm însă că lucrurile s-au mai schimbat şi, de data aceasta, nu va mai fi aşa. În 2013 a promovat echipa de futsal, în 2014 a promovat echipa de handbal, 2015 trebuie să fie anul celor de la fotbal, mai ales că ultima promovare în eşalonul secund al fotbalului judeţean s-a realizat în 1995. Ar fi o sărbătoare senzaţională ca pe Borcea să se aniverseze 20 de ani de la meciul de baraj de la Buzău, în care Nelu Farin a marcat golul decisiv, printr-o nouă promovare.

În retur, Delta Tulcea porneşte cu prima şansă. Constantin Gache, antrenorul principal al dobrogenilor, pregăteşte în această iarnă o campanie de transferări prin care va aduce la echipa să cei mai importanţi jucători de la Săgeata Năvodari, formaţie ce se confruntă cu grave probleme financiare. Mai mult decât atât, Tulcea va beneficia şi de avantajul terenului propriu la meciul direct. Obiectiv de Călăraşi vă prezintă în cele ce urmează o scurtă analiză a celor 13 jocuri disputate de către Dunărea în turul campionatului.

Etapa I, Viitorul Domneşti – Dunărea Călăraşi, scor 1-3. Formaţia antrenată de către Ion Răuţă a început campionatul cu tehnicianul în tribună, acesta fiind suspendat după ce a făcut scandal la un meci din Cupa României – Timişoreana. Victoria din Regie, acolo unde a avut loc partida cu Viitorul Domneşti, a fost obţinută abia după ce Marian Şerban a intrat pe teren şi a făcut diferenţa. Au marcat: Vl. Bărbulescu (68) / M. Ştefan (36), V. Petre (75), M. Şerban (90)

Etapa a II-a, Dunărea Călăraşi – CS Tunari, scor 4-0.  Debutul de pe teren propriu a fost unul absolut perfect. Călărăşenii au mărşăluit în faţa unui adversar care avea să dovedească ulterior că poate arbitra lupta pentru promovarea în Liga a 2-a. Această victorie le-a dat încredere elevilor lui Ion Răuţă, care au conştientizat că se pot înscrie în lupta pentru supremaţie în Seria C2. Au marcat:  M. Botea (15), M. Şerban (26 – pen.), V. Stanciu (37, 90+2)

Etapa a III-a, Oţelul II Galaţi – Dunărea Călăraşi, scor 0-3. O victorie la o diferenţă mare de scor, însă obţinută cu mari emoţii. La pauză a fost 0-0, însă călărăşenii s-au descătuşat în partea a doua a jocului şi au plecat din Moldova cu trei puncte care i-au ameţit pe dunăreni. Dunărea era la a treia victorie consecutivă, primise doar un gol, iar jucătorii începuseră din nou să meargă pe vârfuri prin oraş. Au marcat: V. Stanciu (58), M. Botea (74), Kanda (86).

Etapa a IV-a, Dunărea Călăraşi – Delta Tulcea, scor 1-2. A fost singura înfrângere a călărăşenilor în actuala ediţie de campionat. Gazdele au pus înfrângerea pe seama arbitrajului şi au cerut Comisiei Centrale de Arbitri să nu mai trimită brigăzi din Bucureşti la meciurile Dunării. Evident că nimeni nu a ţinut cont de dorinţa călărăşenilor. La acea partidă, Constantin Bumbac a scuipat un adversary şi s-a ales cu o suspendare de şase etape. Au marcat: M. Popescu (47) / G. Butoi (27), M. Popescu (58 – autogol).

Etapa a V-a, Metalosport Galaţi – Dunărea Călăraşi, scor 0-2. Cea de-a doua deplasare în Moldova a călărăşenilor a fost una fructuoasă. Călărăşenii s-au întors acasă cu trei puncte şi bucuroşi că au reuşit să treacă peste eşecul cu Delta Tulcea. Dunărea a avut puterea de a rămâne sus în clasament şi să meargă mai departe în lupta pentru promovare. La fel ca la precedentele deplasări, victoria a fost adjudecata în repriza a doua. Au marcat: M. Popescu (49), V. Stanciu (90).

Etapa a VI-a, Dunărea Călăraşi – Gloria Popeşti Leordeni,  scor 2-0. Antrenorul Ion Răuţă s-a plâns după acest joc că echipa sa a fost tocată de către arbitri. Tehnicianul călărăşean are însă o problemă. Atâta vreme cât li se va adresa oamenilor în negru, în timpul jocurilor, cu „arbitre”, în loc de „domn arbitru”, va avea o problemă. Nu este cel mai important lucru, ci doar un amănunt de care trebuie să se ţină cont la Călăraşi. În lumea civilizată, amănuntele fac diferenţa. Au marcat: M. Ştefan (50), D. Gheorghe (68).

Etapa a VII-a, Juventus Bucureşti – Dunărea Călăraşi, scor 0-0. Fără Contantin Bumbac, aflat în stare de suspendare, călărăşenii au abordat cu mari emoţii derby-ul din Colentina. Au reuşit să obţină un punct la capătul unei partide în care Daniel Gheorghe şi Victor Petre au fost eliminaţi, motiv pentru care gruparea „galben-albastră” s-a arătat nemulţumită şi de această dată de arbitraj. Trecând peste acest aspect, trebuie reţinut faptul că Dunărea a prestat un joc bun, în faţa unui adversar puternic.

Etapa a VIII-a, Dunărea Călăraşi – Metaloglobus Bucureşti, scor 5-0. Un meci ce se anunţa foarte dificil pentru echipa gazdă a fost o adevărată floare la ureche. Dunărea Călăraşi a făcut spectacol pe stadionul Ion Comşa, demonstrând şi de această dată că se gândeşte tot mai serios la promovarea în Liga a 2-a. Călărăşenii au început jocul în mod furibund, au continuat în acelaşi ritm şi l-au încheiat în stil de mare echipă, rotunjind scorul de pe tabela de marcaj în ultimele minute de joc. A fost prima partidă în care elevii lui Ion Răuţă au jucat cu motoarele turate la maximum încă din prima repriză. Au marcat:  Kanda (5), M. Şerban (26), Botea (56), M. Ştefan (82), Stavilă (85).

Etapa a IX-a, Callatis Mangalia – Dunărea Călăraşi, scor 0-3. A fost a cincea partidă consecutivă în care gruparea „galben-albastră” nu a primit gol. O performanţă prin care s-a dovedit că în compartimentul defensiv gândit de către Răuţă nu există hibe, în ciuda absenţei lui Constantin Bumbac. Dunărea a punctat şi în prima repriză, la fel cum a făcut-o cu Metaloglobus, dar şi-a consolidat victoria abia în mitanul secund. Au marcat: M. Botea (26), M. Ştefan (50), Andrei (85).

Etapa a X-a, Viitorul Axintele – Dunărea Călăraşi, scor 1-3. A fost cel mai bun joc făcut de către călărăşeni în această toamnă. Chiar de ziua să de naştere, Victor Petre a deschis scorul încă din minutul 3. Dunărea a dominat prima repriză, însă nu mai reuşit să puncteze pe tabela de marcaj până la pauză. Gazdele au început mai bine partea a doua a jocului, dar călărăşenii s-au compartat ca o echipă mare şi au rezolvat rapid problema celor trei puncte. Din acel moment, la Călăraşi s-a vorbit tot mai răspicat despre promovare. Au marcat: A. Sava (47) / V. Petre (3), V. Andrei (54), M. Botea (60).

Etapa a XI-a, Dunărea Călăraşi – Dinamo II Bucureşti, scor 1-1. După succesul de la Axintele tot oraşul a fost în sărbătoare. S-a petrecut atât de mult încât meciul cu Dinamo II a venit atât de repede încât echipa n-a avut puterea să se trezească la timp. Iar rezultatul s-a văzut pe tabela de marcaj. Echipa a jucat totuşi bine, a ajuns de multe ori la finalizare, dar nu a reuşit să fructifice. Nu trebuie trecut cu vederea un amănunt foarte important. În ultimul minut de joc, Dunării i-a fost refuzat un penalty cât se poate de clar. Au marcat: M. Ştefan (22) / R. Radu (45+3).

Etapa a XII-a, Voinţa Snagov – Dunărea Călăraşi, scor 0-1. De multă vreme nu s-a mai întâlnit ca o echipă călărăşeană să presteze un joc atât de bun la o partidă în deplasare. Unicul gol al meciului a fost reuşit în repriză a doua, însă Dunărea ar fi trebuit să facă scor în faţa unui adversar modest. Oamenii din compartimentul ofensiv au irosit ocazie după ocazie, lucru care i-a băgat în sperieţi pe oamenii din staff-ul tehnic şi pe conducătorii clubului. Până la urmă a ieşit bine, iar tot ceea ce contează sunt punctele. A marcat Mircea Ştefan (69).

Etapa a XIII-a, Dunărea Călăraşi – Înainte Modelu, scor 7-0. Scor de maidan. Călărăşenii au umilit cealaltă reprezentantă a judeţului Călăraşi în Seria C2 în mod inexplicabil. Oaspeţii au abordat meciul cu multe improvizaţii, având speranţa că elevii lui Ion Răuţă vor avea milă şi nu vor călca în picioare echipa care a reuşit să încurce pe Tulcea, astfel încât Dunărea să fie acum pe primul loc. Au marcat: Bumbac (8), M. Ştefan (47, 50), M. Şerban (49), Kanda (52), A. Nicolescu (76 – pen.), V. Andrei (85).

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Handbal / Ultima deplasare în 2014

Sorin Anghel. În această dimineaţă, cu începere de la ora 11:00, va avea loc partida dintre HCM Constanţa şi Dunărea...

Închide